Semlor i långpanna

Har varit såå sugen på semlor ett bra tag nu men inte fått ändan ur vagnen... Sedan är nog grejen att jag ofta är sugen, men sedan när jag väl äter då är det inte supergott...

Men eftersom vi nu är hemma med sonen som har Covid (inte alls oväntat när skolan drog igång igen..) hade jag lite tid över att baka. Eg kan jag ju gå till jobbet, eftersom jag hade Covid för mindre än 6 månader sedan, men jag tycker att det känns helt galet! Jag tror inte att det var Omikronvarianten jag hade så då kan jag säkert få det igen, tänker jag.

Nytt recept på semlor

Hittade ett recept hos Victorias provkök på semlor i långpanna, och ni kanske minns att jag är väldigt glad över att göra saffransbullar i långpanna, så jag slog till :-)

Mandelmassa
Inte den snyggaste, men tyckte inte det var lönt att spritsa grädden när det bara vad jag själv som skulle ha.. Och så blandade jag i mandelmassa i grädden, vilket blev gott, men inte så tjusigt. Har aldrig riktigt gillat mandelmassa, utan har alltid skrapat av grädden, av med mandelmassan och sedan på med grädden igen :-) Nu ville jag testa med mandelmassa och insåg att jag nog har börjat uppskatta det lite mer.

Grädde & mjöl
Jag fick ha i mycket mer mjöl än det stod i receptet, även om det stod att man skulle vara lite sparsam med just mjöl så att bullarna inte blev torra. Men det hade inte blivit någon deg annars :-D Och bullarna fick godkänt - sonen åt två stycken med vaniljvisp (han äter inte grädde), och han hade nog kunnat trycka i sig en till om jag inte tyckt att han kunde vänta lite. Så den tredje åkte ner ett par timmar senare, haha!

Idag står det inte bakning på agendan, bara bullar i form av köttbullar - vilket var sonens önskan till middag!

Gillar