Septemberutmaningen

Mina små försök att testa något nytt varje månad växlar verkligen från högt till lågt. I september utmanade min man mig att prova äta råbiff - något jag  a l d r i g  provat förut. När jag accepterade utmaningen gjorde han en råbiff som skulle tilltala mig, inte en helt vanlig klassisk.


Det var bland annat med friterad purjolök och tryffelmajonäs. Och jodå, köttet finns där under alla stekta brödbitar och övriga tillbehör :-) Och ja, det var ok. Förmodligen inget jag kommer att beställa in när vi är ute på restaurang, men nu vet jag att det faktiskt är något jag kan äta.

Från att ha ätit mitt kött well done när jag träffade J, så är detta ett stoooort steg! Jag har lämnat well done-stadiet och äter numera mitt kött medium, men rått kött har aldrig tilltalat mig. Både J och barnen älskar carpaccio, men nej, det är också något som jag aldrig har provat.

Gillar du råbiff?

Som sagt, det är verkligen helt olika saker jag testat för första gången det här året! 3 månader kvar - har du kanske något förslag på vad jag kan testa som jag aldrig gjort tidigare?

januari testade jag att ta min första sånglektion, i februari åkte jag skidor i Österrike & åkte golfbil på flygplats, i mars åkte jag svart skidbacke, i april körde jag en UTV & i maj höll jag i en kubb-tävling för deltagare från 17 olika länder. I juni sjöng jag solo i Konserthuset tillsammans med Joyvoice-kören. I juli slog jag till med två utmaningar - jag körde vattenskoter själv & jag åkte Helix. I augusti cyklade jag 5 mil och lyssnade på Smokie i Sven Melanders trädgård :-) och nu i september blev alltså utmaningen matbaserad!

Gillar

Kommentarer