Silja, karaoke & bryggsegling

Planen i söndags var att först hänga med vänner som är bosatta i Stockholm och som vi tyvärr inte träffar så ofta. Oturligt nog var både mannen och ena dottern krassliga så det ställde vi in. Sedan skulle vi ta Silja Symphony och vakna upp i Helsingfors på måndag morgon. 
Vi checkade in och klev på båten. Vi hade siktet inställt på Escape game, som beskrevs som ett svårt spel där man i jakten på olika koder skulle ta sig runt på fartyget och lösa olika problem. Det skulle ta ca tre timmar, men vi hade hela resan, tur & retur, på oss och vi gick ut ganska hårt. Hela familjen var engagerade och tyckte att det var kul. 

Dock meddelades det vid båtens egentliga avgångstid att det var problem med ena stabilisatorn och avfärden var försenad. Och den blev mer försenad. Och till slut, när klockan var över 21 så fick vi informationen att båten inte skulle lämna Värtahamnen. 
Det blev lite smått kaos när 95% av alla på båten rusade till informationen, men inte vi. Vi hade ingen tid att passa (förutom maken som eg hade ett kundmöte i Finland) och ansåg att vi lika gärna kunde göra det bästa av situationen. Så vi gick och sjöng karaoke istället för att stå och köa :-D
Perfekt att öva på sina scen-nerver, lagom lite folk och inte många som kunde sjunga jättebra :-D Både trettonåringen och åttaåringen var uppe och sjöng! Ja, jag också förstås!

Sedan kröp vi ner i vår hytt och sov gott utan vare sig en massa stök i korridorerna eller störande motorljud, ha ha! Vaknade kl 6 när det tjoades att alla bilar skulle flyttas från bildäck, men det var inget som påverkade oss som lämnat bilen parkerad i hamnen. Så vi käkade frukost i lugn och ro och hann med ett parti Fia innan vi lämnade båten. 
Ibland blir det inte som man tänkt sig men det behöver inte alltid vara dåligt. Vi hade en härlig kväll tillsammans och gjorde eg allt som vi skulle gjort om båten rört på sig, utom taxfreeshoppingen (vilket R påtalar gång på gång :-D ). Visst missade vi en dag i Helsingfors och båtresan tillbaka, men jag tror faktiskt att alla var nöjda ändå.
Nu har vi en extra dag på hemmaplan. Den fyrbenta fluffiga hämtades på hemvägen igår, tvättmaskinen rullar på, jag hänger just nu med R och hans kompis på trampolinställe, L hänger med sina kompisar hemma och J jobbar. Ikväll blir det en spontanmiddag och spelkväll! Det gäller att fånga dagen och passa på - det är ju ändå Höstlov!

Gillar

Kommentarer

Amanda (Swedish Passport),
Men nej så segt att ni inte kom iväg, tycker ändå det lät som att ni verkligen gjorde det bästa av situationen och hade en härlig upplevelse ändå 😊
swedishpassport.com
Anna,
Jag är så förvånad eller egentligen inte förvånad utan mer glad att verkligen fångade dagen ändå! jag hade nog fått spel och suttit och deppat att planerna inte blev som de skulle bli haha. Men ni bara körde på och hade så roligt ändå! Stort eloge till er! kram!
www.annaasvensson.se
Bland Kastruller och Vinglas,
Trots det inte alls det blev som ni tänkt. Verkade det ändå som ni fick det helt fantastiskt ändå.
Perfekt sätt att fånga nuet
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Mina,
Ni verkar ha fått det härligt tillsammans trots att det inte blev som ni tänkt er. Tror min kompis var på samma båt för hon skulle ha firat sin födelsedag på båten men de fick göra det hemma istället. Underbart att fånga nuet och gilla läget trots inställd resa ❤
minasvarld.nu
Marie Karlsson,
Så härliga ni är som gör det bra av det hela än då, för just det man tänkte kanske inte blir det som blev i slutändan
sweetwords.se
Amanda Kanterfors,
Jag tycker det låter som perfekt familjetid tråkigt att ni inte kom iväg men karaoke är ju inte helt fel de heller 😃
nouw.com/amandizan
Amanda,
Ni värkar ändå ha fått det fantastiskt trått att det inte blev som ni planerat i från början <3
amndiz.se/
Emelie Babunovic,
Det låter som en mycket lyckad övermattning i huvudstaden ❣ Noll sjösjuka dessutom
undermyumbrella.se