Silja, karaoke & bryggsegling

Planen i söndags var att först hänga med vänner som är bosatta i Stockholm och som vi tyvärr inte träffar så ofta. Oturligt nog var både mannen och ena dottern krassliga så det ställde vi in. Sedan skulle vi ta Silja Symphony och vakna upp i Helsingfors på måndag morgon. 
Vi checkade in och klev på båten. Vi hade siktet inställt på Escape game, som beskrevs som ett svårt spel där man i jakten på olika koder skulle ta sig runt på fartyget och lösa olika problem. Det skulle ta ca tre timmar, men vi hade hela resan, tur & retur, på oss och vi gick ut ganska hårt. Hela familjen var engagerade och tyckte att det var kul. 

Dock meddelades det vid båtens egentliga avgångstid att det var problem med ena stabilisatorn och avfärden var försenad. Och den blev mer försenad. Och till slut, när klockan var över 21 så fick vi informationen att båten inte skulle lämna Värtahamnen. 
Det blev lite smått kaos när 95% av alla på båten rusade till informationen, men inte vi. Vi hade ingen tid att passa (förutom maken som eg hade ett kundmöte i Finland) och ansåg att vi lika gärna kunde göra det bästa av situationen. Så vi gick och sjöng karaoke istället för att stå och köa :-D
Perfekt att öva på sina scen-nerver, lagom lite folk och inte många som kunde sjunga jättebra :-D Både trettonåringen och åttaåringen var uppe och sjöng! Ja, jag också förstås!

Sedan kröp vi ner i vår hytt och sov gott utan vare sig en massa stök i korridorerna eller störande motorljud, ha ha! Vaknade kl 6 när det tjoades att alla bilar skulle flyttas från bildäck, men det var inget som påverkade oss som lämnat bilen parkerad i hamnen. Så vi käkade frukost i lugn och ro och hann med ett parti Fia innan vi lämnade båten. 
Ibland blir det inte som man tänkt sig men det behöver inte alltid vara dåligt. Vi hade en härlig kväll tillsammans och gjorde eg allt som vi skulle gjort om båten rört på sig, utom taxfreeshoppingen (vilket R påtalar gång på gång :-D ). Visst missade vi en dag i Helsingfors och båtresan tillbaka, men jag tror faktiskt att alla var nöjda ändå.
Nu har vi en extra dag på hemmaplan. Den fyrbenta fluffiga hämtades på hemvägen igår, tvättmaskinen rullar på, jag hänger just nu med R och hans kompis på trampolinställe, L hänger med sina kompisar hemma och J jobbar. Ikväll blir det en spontanmiddag och spelkväll! Det gäller att fånga dagen och passa på - det är ju ändå Höstlov!

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Ni värkar ändå ha fått det fantastiskt trått att det inte blev som ni planerat i från början <3
amndiz.se/
Emelie Babunovic,
Det låter som en mycket lyckad övermattning i huvudstaden ❣ Noll sjösjuka dessutom
undermyumbrella.se