Skattjakt, otacksamhet och chokladpudding

Jag är helt slut. Hade jag tagit ett glas vin nu hade jag somnat på en gång.. Men det gör jag så klart inte. Av diverse skäl :-)

 Det har varit ett heldagsäventyr med två fyraåringar som inte alltid varit helt harmoniska... Speciellt min dotter har varit en riktig tjabbtjej idag. Typ 70 gånger har jag fått säga till henne och varje gång har hon sagt "Okej!" och hälften av gångerna har det också kommit ett "förlåt mamma". Ahh..... Det känns så tråkigt när det blir så när man lägger upp dagen efter just barnen.

Vi tog kompis T önskan om skattjakt på allvar och hux flux så låg det en skattkarta utanför ytterdörren som tog oss vidare till Danmark och slutligen ledde den sista kartan fram till skatten som bestod av två godishalsband. Vilket inte föll L i smaken.. det var inte någon tillräckligt bra skatt.. Men hallå!?!?

Ju längre dagen gick ju tjabbigare blev det och ju mindre tålamod hade jag. Att jag inte åt någon vidare lunch gjorde väl inte smaken bättre.. L låg alltid lite före oss andra när vi gick och varje gång jag ropade stanna så stannde hon i typ 3 sekunder innan hon stövlade vidare. Ahhh!!!!

Väl tillbaka till Sverige tog vi en fika på Espresso House och tjejerna fick kladdkaka medan jag själv fyllde på förrådet med lite kycklingmacka och en chai vilket gav mig lite ny energi. Och förmodligen tjejerna också eftersom det blev full lekaction hemma medans vi mammor slappade lite i soffan.. Efter middagen tog vi beslutet att faktiskt åka till Ikea så här en fredagskväll. Vi lockade tjejerna med leklandet där och mjuklass efteråt... Elaka mammor :-) En timme senare var tjejerna helt speedade av all lek och vi mammor något fattigare.. Efter mjukglassen råkade jag säga till L att vi haft kul fredagsmys och då svarade hon "men ingen chokladpudding!". När jag menade att hon ju precis ätit en glass och att vi kunde äta chokladpudding i morgon så började hon gnälla igen och då orkade jag bara inte mer. Och vems fel är det att hon är så otacksam? Jo, mitt eget.... Både kladdkaka och mjukglass trots att hon varit så trist idag ger väl inte direkt rätt budskap egentligen...

Nu är det bara att hålla tummarna att det blir en bättre dag imorgon! Även om det i det stora hela varit en bra dag (minus tjaffset).

Gillar

Kommentarer

Vissa dagar orkar man bara inte stå emot de små. Är som du och ger lätt efter för att sedan få ta konsekvensen av det själv.

Skönt att ni haft en bra dag ändå. Vad mycket ni gjort. Förstår att du är helt slut.

Hoppas nästa dag blir lika bra men utan tjafs.

Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491