Sköldpaddor och ananasplantage

Igår gjorde vi ett nytt försök att se lite fler sköldpaddor. Vi hade förhoppningarna om att få se några gå i land och åkte till Laniakea bech. "Tyvärr" var vi lite för tidigt ute, vi såg massa sköldpaddor i vattnet, men de åt tydligen middag så där på förmiddagen och kom inte upp på stranden förrän mellan 13-15 för att sova. Och så länge ville vi inte va kvar.

Istället stannade vi till på Dole-plantagen när vi åkte tillbaka mot hotellet.


Vi fick lära oss hur ananas växer, man kan skymta gula ananaser på den översta bilden, att det tar mer än 1,5 år innan man kan skörda den första skörden och sedan ytterligare 15 månader för den andra och att det är bra för matsmältningen att avsluta en måltid med lite ananas.

Vi åkte the Pineapple Express och såg att man även odlade sockerrör, mango, papaya, kakaobönor mm och gick i världens största labyrint (format som en gigantisk ananas). Man ser labyrinten när man flyger in över Oahu :-)

Men en påse torkad ananas i bagaget begav vi oss mot hotellet igen. Det var en riktig turistgrej, men en kul upplevelse för både små och stora.

Gillar

Kommentarer

Theresa,
Synd att ni missade sköldisarna men Dole-plantagen låter kul! Kram!
mammat.blogg.se
äppelblomman,
Fy attans va jag är avis på er resa! Ni verkar ha det helt underbart! Och dina drinkar på insta får mitt saliv att vattnas varje dag!;-)

Stor kram K
www.blogger.com/profile/000487343751866054