Släktterminologi & tålamod

I helgen hade vi en diskussion. I min familj säger vi morbror om min mosters man, farbror om min fasters man osv. Dvs den ingifta personen blir också moster/morbror/faster/farbror osv. Men så var det inte alls för alla, utan det var ofta bara namnet. För mig är det helt självklart att jag är moster till L:s kusiner även om det är J:s systers barn. Hur säger ni andra?

Idag var jag på sjukan och tog nya prover på mina gallsyror osv. Imorgon är det dags för ett besök hos en läkare på förlossningen för att de vill ha lite koll på mig. Det känns bra, att veta att någon annan kollar mina värden.

På jobbet har vi bettat lite på datum och kön. Jag har gissat på idag, men om det inte händer något inom väldigt snar framtid så blev det inte jag som gissade rätt :-)

Har krupit ner i sängen, trött som jag är efter allt nattligt spring. Såg bara de sista minutrarna på Familjen Annorlunda och förundras varje gång över hur lugna alla föräldrarna är hela tiden. Snacka om att jag måste öva upp mitt tålamod!!

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Hos oss är de ingifta också mostrar etc. Hur ska vi syskonlösa annars kunna få vara med? Jag och Paulina är våra barns mostrar, på äkta polskt vis. Där gör man ingen skillnad på moster, faster eller föräldrars vänner. Samma ord för allt. 😊
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Anonym
,
Jag tycker absolut att min systers man är min dotters morbror! Ingift hit och dit, alla är vi väl släkt?