Släpp inte!

L har i princip lärt sig cykla själv nu. Meen... Vi är ju vana vid att den lilla damen inte är tyst i tio sekunder och när hon cyklar pratar hon också konstant. Den vanligaste meningen är "Pappa, släpp inte!!". Och han svarar nej, även om han går 5 meter bakom och släppte för en lång stund sedan... När hon inser att han har släppt så stannar hon. Ahh! När vi frågar varför så säger hon att pappa inte får släppa för hon kan ju inte cykla. När vi säger att hon visst kan cykla så säger hon bara "nej, jag kan inte"... Ahh! Det är rent tärande att försöka få henne att fatta att hon visst klarar det själv!

Det hade varit helt underbart om hon faktiskt hade velat kunna cykla nu när J ska iväg i veckan och jag är själv med barnen och hund. Men, det får lösa sig på något sätt. Undrar när hon ska förstå att hon faktiskt kan cykla själv?!

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Ha ha, jag har också en som pratar konstant och håller på att cykla på stolpar och lillebror hela tiden =). Fast hon cyklar ju bra nu, även om hon inte lärde sig det förrän hon var 6. Men hon var likadan, kunde men vågade inte tro på att hon kunde så man höll på att få spader. Lillebror har dock inte lidigt av detta komplex. Lycka till, det lossnar snart.
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Linda,
Haha, ja det är inte lätt, det släpper nog snart bara hon inser att det ju faktiskt är hon som cyklar utan att ni håller i. Vet alexander var lika dan.
Hoppas ni har en bra måndag, Kramar
www.uppochnervandahuset.se