Small talk vid middagen

Ikväll var det bara kidsen och jag till middag. R skippade fotbollsträningen för att han var väldigt trött idag så vi hade inga tider att passa. Samtidigt hade vi en massa rester, så det var väldigt lättlagat, och alla fick äta det de ville.

Jag passade på att plocka fram en liten sak jag köpt för ett bra tag sedan, men som bara blivit liggandes. Små kort med frågor att småprata om. Allt mellan himmel och jord. Allt ifrån favoritfärg till varför det skulle vara kul att vara kung/drottning, eller vart man skulle bo om man kunde välja vart som helst i hela världen.

Jag tänkte att det kunde vara kul att testa och ville bara prova några få kort, men barnen ville fortsätta. Inte för att vi inte brukar ha något att prata om :-) men detta blev så skönt avslappnat, vissa frågor fick vi dock tänka till på och argumentera för osv. Spännande att höra hur barnen tänker kring olika frågor, och varför. Vissa grejer var inte så lätt att svara på heller, jag berättade om min knasigaste upplevelse, medan varken L eller R tyckte att de hade någon.

Nu låter jag den lilla asken med kort ligga kvar i köket, så kanske vi tar några nya kort imorgon eller en annan dag :-D

Gillar