Smoothie bowls till frulle

Maken var gullig och beställde en ny mixer till mig förra veckan. Både barnen och jag gör mycket smoothies och smoothie bowls så det var en bra investering.

Jag tycker att det är ett perfekt sätt att få i barnen lite vitaminer i form av frukt och bär på morgonen. Själv gör jag gärna gröna smoothies också, och barnen smakar men det är kanske inte precis deras smak, ha ha!

En smoothie och macka eller omelett så vet jag att barnen är redo för en skoldag!

Nu några dagar (sedan den nya mixern kom) har jag haft dille på smoothie bowls och det tackar barnen aldrig nej till! Kanske för att det typ blir som att äta efterrätt till frukost, ha ha!

I princip så gör jag själva bowlen på frusen banan, frusen mango och någon annan sorts frusen frukt eller bär. Ibland tar jag i lite vätska som exempelvis vaniljsojamjölk. Men kan kan ju ta precis vad som helst som man har hemma. En klick yoghurt funkar ju också.

När bananerna börjar bli lite bruna så skivar jag upp dem och lägger i en påse i frysen. Perfekt att ta fram till smoothies eller bowls!

Mixa tills det blir en slät "glass". Man kan behöva röra runt lite i mixerbunken några gånger om man som jag har mycket fryst på en gång. Man får vara försiktig så att inte mixermotorn bränner, men man hör när mixern inte mixar utan bara kör liksom.

Sedan är det bara att lägga på vad man är sugen på! Frukt, bär, nötter, kokos, frön, granola osv. Här ovan har L tex torkad frukt och Proteinella på sin bowl till vänster. Som sagt, det är bara att ta vad man vill! Det blir ganska mycket kalorier om man tar nötter och kokos, men det är också mycket vitaminer i all frukten. Har du inte testat så gör det! Superyummie!

Gillar

Kommentarer

Diana Saelöen,
Alltså jag har aldrig själv gjort smoothie för jag tycker det verkar så omständigt, men älskar att dricka smoothie och det verkar ju ändå inte så komplicerat när jag läser här. Och vad smart att skiva bananer som börjar bli bruna och lägga i frysen...här kastas de dessvärre, så vida jag inte gör en bananomelett som jag tycker är ganska gott tillsammans med keso, blåbär och hallon
nouw.com/fibrolivet
Popprinsessan
Popprinsessan,
Har man bara en mixer så är det ju jättelätt att göra en smoothie eller en smoothiebowl! Prova! Så gott! Barnens favoritsmoothie smakar precis som Mango Mania på Naked juice bar - en banan, lite frusen mango och vaniljsojamjölk! Oftast blir det basen och sedan varierar vi med lite andra frusna bär eller frukter. Lova att berätta om du provar!
nouw.com/popprinsessan
Michelle ,
Har gjort smoothie mkt innan 😊 det e så got men det kan bli lite dyrt med så på senaste har jag inte gjort jätte mkt men blev sugen nu o ha ska det i veckan
michellefrandell.blogg.se
Madde,
Så mycket gott 😊 Äter nog det helt i bitar trots allt. Älskar att sitta med plockmat
www.nouw.com/madelena
Therese ,
Vilka goda tips, ska vi definitivt ta och testa och göra någon variant av här hemma. Ska booosta rejält med vitamin så vi håller förkylningarna borta nu. Är så skönt att äntligen vara piggare och kunna vara ute och röra sig och ta promenader igen! Kram kram och ha en fin vecka!
lurans.blogg.se
Kamilla,
Superyummie! verkligen. Din bowl ser helt magisk ut. Jag blev verkligen suktat måste jag säga.
kamillaskamera.com/
Carro ,
Smart har faktiskt inte tänkt på att man kan frysa in bananer. Det ska jag verkligen pröva att göra. Åh den tallriken hade jag inte tackat nej till
cuevas.blogg.se
Fnulan,
Kan du inte förklara vad skillanden och likheten är mot vanlig smoothie eller yoghurt? Jag tycker att det verkar vara samma sak :/ KRAM
www.fnulan.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Bra tips, det ska jag skriva om!
nouw.com/popprinsessan
Mirre,
Ojj det såg verkligen jättegott ut smaskens. Är så inspirerande då man lägger upp det sådär, så som barn gillar då man lägger var för sig, men alltså det ser gdare ut då
sweetwordsbymirre.com
Amandizan
Amandizan,
Vad för "grönt" brukar du ha när du gör dina smoothies det skulle vara roligt att se ett recept som du gör till dina smoothies. För det är gott😊
nouw.com/amandizan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ska skriva ett inlägg om det nästa gång!
nouw.com/popprinsessan
Josäfin,
MUMS vad gott!! Smoothiebowls är ju den fräschaste starten på dagen 😃
jossanamigo.blogg.se