Snabba jullistan

Idag är det julfest med jobbet och allas respektive. Det brukar bli riktigt bra och jag känner att jag kickar igång med lite julstämning redan nu :-)


1. Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck 
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad  
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar, hemmagjorda
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka
6. Lax eller sill? Lax. Gärna rökt, kallrökt eller varmrökt. Om jag äter sill är det bara sådan sill som ligger i en kladdig röra, inte i klart spad. 
7. Sylta eller pastej? Inget. Eller finns det typ skaldjurspastej (fast det är väl paté?) så skulle jag välja det. Annars inget av det. Nope. 
8. Paradis eller Aladdin? Paradis. Fast jag tycker inte att de där kartongerna innehåller så mycket gott längre. Man äter ju pralinerna bara för att, inte för att de är speciellt goda. Bara Gräddnougat och Trillingnöt (fast jag vet inte om Trillingnöten försvann och kom tillbaka eller bara försvann..)
9. Revbensspjäll eller Janssons? Janssons. Har lite svårt för sådana tjocka revben, det är lite för mycket fett..
10. Glögg eller julmust? Julmust! Är inte speciellt glad för glögg.
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Egentligen inget av det, men väljer isf rödbetssallad. Funkar på en köttbullemacka :-)
12. Ris a la Malta eller gröt? Ris a la malta med apelsin i.
13. Hemma eller borta? Gärna hemma. Fast det är också mysigt att komma hem till mamma & pappa. 
14. Utomlands eller Sverige? Sverige. Vill inte vara utomlands på själva julafton. Juldagen är ok att åka iväg dock.
15. Ge eller få? Ge. Fast vi ger inte så mycket längre. Bara i vår egna lilla familj. Och det är svårt för det är liksom ingen som önskar sig något längre.
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Sunes jul tror jag.
17. Chokladkalender eller paketkalender? Är uppvuxen med paketkalender och tycker att det var superroligt. Idag finns det ju så många färdiga kalendrar istället. Men en chokladkalender med fin choklad väljer jag ändå. Dock INTE en sån där 10kronorskalender med instansade chokladpluttar. Den går fetbort! 
18. Plastgran eller äkta? Äkta 19. Arne Weise eller Ernst? Även om jag inte är något riktigt Ernst-fan så väljer jag nog ändå honom. 20. När vill du att första snön ska falla? Sista veckan innan julafton. Det blir liksom ändå bara slask av det. Det hade varit riktigt härligt med en vit jul, men det är ju ganska sällan vi har det här i söder. 21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Oftast, skulle jag säga :-) 22.När är det dags att pynta? Här har jag verkligen ändrat mig genom åren. När jag var lite plockade vi fram allt julpynt lillejul, liksom klädde granen då. Men beroende på hur vår jul ser ut så anpassar jag mig. Ska vi åka bort i mellandagarna så tar jag in granen tidigare för att hinna njuta av den. I år plockade jag fram stjärnor och annat ljus i förgår när våra fönster putsades. Så jag kommer att pynta i helgen! Pyntet har också förändrats genom åren och är mer "vintrigt" än "juligt". 23. Kan du komma på något negativt med julen? Det är ju synd om det blir stress och ångest. Och det är extra synd om dem som sitter ensamma under julen, gissar att ensamheten blir mer påtaglig då. 24. Favoritjulfilm? Gillar Tomten är far till alla barnen eller Love actually25. Favoritjulkalender? Oj, vet faktiskt inte. Men gillar när det är vintertema. 26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Blir ganska mätt. Granen åker ut till nyår. 27. När öppnar du dina julklappar? I familjen öppnar vi på morgonen. Vi hittar klapparna under granen på morgonen. Sedan öppnar barnen fler julklappar på kvällen när vi firar med släkten. Vi vuxna lekerjulklappsleken. 28. Favoritjuldoft? Pepparkakor & hyacinter. 29. Vad framkallar mest julstämning? Julmusik, dofter, hemlighetsmakeriet kring klappar & att vara med nära och kära. 
30. Vad är viktigast med julen? Att inte stressa utan fokusera på att barnen & nära och kära 

Kommentera gärna om du också gjort en jullista.

Gillar

Kommentarer