Socialt beteende, cirkusshow och all inclusive

L somnade som i pappas famn efter en halvdag vid poolen. Vi kom fram till hotellet vid tvåtiden och började med lunchbuffé innan solskyddsfaktorn kom fram och poolområdet utforskades. Det känns som en trevligt och bra ställe vi har kommit till. Det första hotellet där transferbussen släppte av resenärer var det 3000 pers på... Liiite stort! Här är det mer lagom, och verkar inte vara fullbelagt heller.

Efter en del solande och badande och juice- och drinkdrickande (det är så enkelt att beställa när allt ingår!!) blev det middagsbuffé. L började direkt när vi kom hit visa tendenser på att inte vilja ha någon mat, men vi kom fram till att vi inte ska tjata på henne bara hon dricker mycket. Det är ju bara en vecka, och hon får ju i sig mat, kanske bara inte helt enligt tallriksmodellen eller kostcirkeln. Vi provsmakade glassen också, men för min del var det bra, för den var inte jättegod. Likaså testade jag en del sötsaker från dessertbordet, men de såg godare ut än de var. Så, nu är det avklarat jag behöver inte prova fler gånger :-)

Vi lyckades också kolla lite på en show som först verkade ganska B men som visade sig vara ganska imponerande. Tjejer som jonglerade, en gummikille som hade benen på helt omöjliga ställen, en tjej som hade balanssinne utöver det vanliga, en ormtjusare och en tjej som showade med så många "rockringar" att hon måste ha blåmärken på hela kroppen. Sedan försökte vi oss på att vara med i ett movie quiz, men det var riktigt B! Stannade inte ens kvar för att höra hur det gick för oss i tävlingen, men jag antar att första pris ändå inte var något revolutionerande...

Imorgon blir det sol och bad för hela slanten och förhoppningsvis ett besök hos Miniklubben för L. Tror att hon kan behöva ha lite kompisar. Hon försökte lite i poolen idag, men det är inte helt enkelt. Tycker dock att det är jättebra att hon tar initiativ och går fram till andra barn. Eftersom hon varit väldigt tillbakadragen på dansen, där hon är yngst och liksom inte känner någon av de andra så har jag reagerat på att hon är väldigt annorlunda där jämfört med andra situationer. Var på utvecklingssamtal i onsdags och då berättade fröken att L ofta leker med de äldre barnen på lekplatsen/dagisgården eftersom barnen på hennes avdelning inte leker på samma sätt som hon. Hon är tydligen längre fram i leken, med rollekar som mamma, pappa, barn osv och hon kan regler, vilket många av de andra inte kan. Så fröken menade att det var bra, att man inte kan styra vilka barnen ska leka med bara för att de tex tillhör samma dagisgrupp. Med tanke på beteendet på dansen tyckte jag att det kändes skönt att veta att hon går fram till äldre barn och frågar "Får jag vara med?".

Fröken berättade också att L väljer vilka hon vill leka med. De hon inte vill leka med leker hon helt enkelt inte med. Det kändes båda konstigt och bra. Bra för att hon är självständig och inte låter sig tvingas till saker, men lite konstigt eftersom jag ändå hoppas att hon är snäll mot alla. Men med tanke på att fröken bara hade positivt att säga om L så ska jag nog inte tänka så mycket på det.

Nu är det dags att lägga sig ner och försöka sova. Bör inte bli allt för svårt med tanke på den dåliga sömnen det sista dygnet. Imorgon väntar en ny dag i solen! Nice!

Gillar

Kommentarer

Mamma Russin,
hej hej gumman..

åhh ni är iväg nu ? så underbart.. 😊 3000 pers är liite väl mycket folk kan jag hålla med om ,hihi..
enburkrussin.se