Sockerfri citronmousse med lemon curd
Förra helgen gjorde jag en liten citronmousse till efterrätt. Såg ett recept som inspirerade mig och försökte återskapa en sockerfri variant.

Jag plockade lite här och lite där, men mest från 56kilo.se. Tycker alltid att Åse lagar goda rätter och skriver inspirerande inlägg. Jag hittade både mandelcrunch och lemon curd hos henne. Framför allt lemon curden blev riktigt god tycker jag!

Lemon curd
3 citroner (1 dl färskpressad citronjuice) & det rivna skalet
0,5-1 dl Ica Sötströ
2 hela ägg
3 äggulor
50 g smör
Riv skalet från citronerna och pressa ut saften i en kastrull. Blanda med sötningen och värm tills sötningen smält.
Rör ner smöret och sila av.
Vispa ihop äggen och vispa ner i kastrullen under kraftig vispning (handvisp funkar).
Smeten får absolut inte koka upp, den ska bara sjuda. Rör till önskad konsistens. Häll upp i en burk, låt svalna och förvara i kylskåp. Håller ca 1 månad i kylen.


Citronmousse
Vispa 3 dl vispgrädde (för 6 små portioner) ganska hårt. Blanda i lemon curd (jag tog inte en hel sats men kommer att ta mer nästa gång). Låt stå kallt i 4-5 timmar.
Jag serverade med mandelcrunch och färska hallon. Och jag kan definitivt tänka mig att göra en ny batch lemon curd och äta detta snart igen! :-)
Hmm kanske får göra det till påskafton.
Tack för tipset!