Sol, filmtips & dumplings

Har haft en riktigt härlig helg i sommarhuset. invigde nya solbäddar och det passade perfekt att de blivit levererade just till helgen då vi fick sooool! Alltså, jag blir så mycket piggare och gladare av den där stora gula lampan!

Fredag & lördag
Fredagskvällen innehöll grillat kött & spetskål, bakad potatis, Masked singer och familjehäng i soffan. Lördagen spenderades till viss del med att planera det som finns kvar att fixa utomhus på tomten, uppfarten, vid poolen och uteköket. Det kommer att hänga en hel del hantverkare i huset även denna våren alltså.

Dumplingslunch
Sedan provade L & jag att göra dumplings för första gången. Det blev såå gott och var kul, även om det är lite olika moment. Det var klart lite extra pilligt eftersom det var första gången och vi var lite osäkra. men L fyllde degplattor på löpande band och det blev en toppenlunch!

På kvällen hade vi svårt att slita oss från solen och gå in, så vi stannade ute och grillade pizza som vi sedan avnjöt innan vi kollade vem i familjen som skriver snabbast på tangentbordet :-) De andra hade inte en chans, haha!

Filmtips

Sedan kröp J & jag ner under vars en filt och kollade på de två sista filmerna/delarna av nya Huss på Viaplay. Jag tror att jag har läst alla böckerna av Helen Tursten som ligger till grund för de äldre filmerna om Huss, och jag tror att J och jag sett dem alla. Men nu har det kommit helt nya "filmer" med nya skådisar, som handlar om att den ena dottern blivit polis och att mamman nu är polischef. Vi hade lite svårt att vänja oss vid att det inte är samma skådespelare som spelar Irene Huss (mamman) och det är lite frågetecken om vad som hänt övriga familjen, men både J & jag tycker att det var en bra serie & vi hoppas att det kommer fler delar framöver.

Söndag
Söndagen innehöll nybakade bullar till frukost, fortsatt fix utomhus, ett litet cirkelpass på trädäcket, en smarrig restlunch (älskar verkligen när det finns rester till en komplett måltid!), sällspasspel i solen och till sist hemfärd till stan igen.

Nu har vi kickat igång veckan med sol och buller å bång. Håller tummarna för fortsatt sol, även om jag är medveten om att det är april och att vad som helst kan hända!

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vilken underbar helg ni haft =) vad gott men nybakade frallor =) vet inte riktigt om jag har sett Huss men jag såg att dom finns på viaplay så jag ska kolla på dom =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
Marlene,

Mysigt! De där bröden såg ju kanongoda ut!

fdensammamamman.se/
Mirre,

Så goda frallorna såg ut och ja vi har också sett klart de filmerna nu och jag hoppas också på fler. Man hoppas ju på K och D för att inte avslöja för mycket, det hade man ju önskat mer av eller annorlunda med

sweetwordsbymirre.com
Madde,

vilken underbar helg ni fick. Dumplings har jag aldrig försökt mig på. Är rädd för att jag skulle avsluta det utan någon mat. För mycket pill är inte min grej så är det bara.

www.nouw.com/madelena
Enna,
Kamilla,

Den här gula lampan den gillar vi nog alla. Jag har också tillbringat många timmar i solbäddarna här hemma. Dumblings var inte igår jag åt men det är galet gott.

kamillaskamera.com/
Michelle
,

Oj dumpling var något nytt för mig och kanske något man borde ta testa o göra 😊 tack för tips!

Hilma
Hilma,

Åh alltså det har varit så otroligt härligt med sol några dagar nu! Men idag ligger det faktiskt snö på backen här, helt sjukt! <3

nouw.com/hilma
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vill absolut inte ha mer snö nu, men gärna sooool!
nouw.com/popprinsessan
Therese,

Visst har det varit ljuvligt med solen, även om man får räkna med bakslag... Snö igår, men i dag strålande sol idag igen - så det lutar åt grillat och tack för att du påminner, grillad spetskål är SÅÅÅÅÅÅ gott, så det måste jag ta och göra framöver! Önskar dig en fin torsdag och önskar en härlig helg!

lurans.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ja det är väldigt gott! Grillad hjärtsallad också, med lite pressad citron på! Mums!
nouw.com/popprinsessan

Snygga dumplings! Bra jobbat

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Dotterns verk! Tyckte att de blev riktigt bra! Så tack för inspirationen!
nouw.com/popprinsessan