Sol, shopping & serotonin

Igår hade vi riktigt härligt väder, iaf till att börja med :-) Sol och kallt. Imorse var det småregn och grått men sedan började det ordna upp sig även idag. Härligt! Det enda som inte är härligt är våra fönster som man knappt ser ut genom sedan det varit lite stormigt de senaste veckorna.. Men nu skulle jag ju fokusera på det positiva med solen :-D

Har ni märkt att så fort solen visar sig så hojtas det till höger och vänster om hur härligt alla tycker att det är?
Jag läste någonstans att det produceras serotonin & dopamin i kroppen när vi befinner oss i solen. Serotonin gör oss lugna och dopaminet ger en känsla av njutning och lycka. Kroppen bildar också D-vitamin som motverkar trötthet & nedstämdhet. Så nästa gång solen visar sig - vistas ute en stund så skapar du iaf förutsättningar för att må bättre!

Annat som triggar vårt belöningssystem och ger oss dopminkickar är shopping :-) Det är därför vissa skapar ett shoppingberoende. Just det beroendet känner jag inte att jag har däremot känns det skönt att vi hittat en ny soffa, denna gången en blå som vi pratat om tidigare, och inte en beige. Vi har också hittat också ett matbord och dottern har hittat en soffa som hon vill ha i sitt nya rum. Det är grymt långa leveranstider nu så vi lär nog vara utan möbler några veckor, men det löser sig alltid. Har ändå inte planerat in några bjudningar de första veckorna i nya huset :-)

Saker börjar falla på plats när det gäller vår flytt och det känns skönt. Imorgon kommer köparna av vårt hus hit för att mäta & kolla lite. Känns lite knasigt att någon annan ska bo här nu! Vi har ju bott här i 16 år - vilket känns helt omöjligt när jag skriver det, haha! Undrar också hur vår fyrbenta fluffiga kommer att hantera det att vi ska bo någon annanstans?!

Gillar