Sol & skydd

Om en månad är det dags för oss att åka till Turkiet. Det ska bli UNDERBART! Har så smått börjat tänka på det här med L och solen. Hittills har hon haft en solskyddsdräkt, framför allt när vi varit utomlands. Det har funkat superbra.
Hennes gamla dräkt är nu för liten och jag funderar på om vi ska köpa en ny.. Hon är ju 4 år nu. Men det känns väldigt tryggt att han en dräkt när man är i stark sol utanför Sverige. Kollade på diverse solskyddsplagg. Vet inte om vi ska satsa på en ny fräck dräkt eller kanske bara en t-shirtsmodell... Hur resonerar ni andra med små barn och stark sol?

Gillar

Kommentarer

Wojtan,
Hej
Gud vad mycket roliga resor ni gör! Jag blir avis 😊
tipsar om att Sessan har en tävling i sin blogg gällande solskyddskläder. Kan ju vara något för dig.

Kram Åsa
www.wojtansblogg.se
Vad härligt att resa till solen. Förstår att du längtar. Vi åker till Göteborg över helgen och det ser jag så fram emot.

Har alltid bara smörjt stora killen noga från det han var liten. Det blir mycket smörja hela tiden. Nu gillar han skugga så det underlättar ju en hel del.
Till lillkillen har jag en solskyddsdräkt och det är ju bara så mycket lättare. 4 år är ju stort men ändå inte så jag skulle försöka med en dräkt i år igen.
Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491
Linda,
vi har aldrig haft solskyddsdräkter till våra barn, hade lånat en till Moa nu när vi var i Turkiet i höstas men använde den aldrig. Vi har varit noga med att smörja in dem på morgonen innan vi gått ut och sedan har vi gått in och ätit lunch och sovit middag då solen stått som högst. Och sen smörjt igen då vi gått ut. Detta har funkat superbra, visst barnen har ju blivit bruna, det har dom men aldrig brända, inte det minsta. Moa var ju bara 1,5 då och hon hade en fin lite vit rumpa då vi kom hem men var gyllenbrun över resten av kroppen:) Om jag inte är helt ute och cyklar så är det väl att bli bränd som är det "farliga"? rätta mig om jag har fel.
Vi satsade iaf på att köpa bra solhattar till barnen så dom hade något på huvudet där det inte är så lätt att smörja och även den ger ju lite solskydd till axalarna om man väljer med lite brätte.
Kram
www.uppochnervandahuset.se
Katti,
Solkräm, keps eller solhatt och en tshirt räcker gott. Det har det iaf gjort för våra barn. Men det handlar väl oxå lite om hur känslig hud man har eller?
www.charmkatti.se
Lisa,