Sopot & Mera Spa

Är hemma dag två med en astmahostig R. Idag är även syrran hemma eftersom hon också hostar och klagar på ont i halsen. Liten kille är, som jag skrivit om tidigare, alltid pigg, oavsett om han är sjuk, har feber eller inte har sovit på natten pga hosta. Kanske lite extra speedad av den luftrörsvidgande medicinen...

Passar på att fortsätta beskriva äventyret i Polen i helgen.

När vi anlände till Gdynia på fredagens morgon så hoppade vi in i en väntande buss och åkte mot Sopot och hotellet Mera Spa. Där njöt vi av solen i utomhusbaden och massagestrålarna i poolen inomhus.

I Sverige är det ganska ovanligt att barn är välkomna, men här var det barnanpassat med både lekplats och behandlingar för barn. Tror inte att L skulle tacka nej till en chokladmassage(!) eller ett skumbad! De gånger jag varit på spa i Sverige har det varit skönt att det varit barnfritt eftersom jag annars lätt reagerar på barnrop vid poolen och inte kan slappna av, men jag kan absolut tänka mig att åka på spa med barnen till ett ställe som Mera Spa. Vilken grej att göra tillsammans! Och inte speciellt dyrt heller, ca 260:- för en chokladinpackning/massage för barn och ca 400:- för en timmes klassisk massage för vuxen.
När vi var rena och avslappnade fick vi njuta en stund av utsikten från infinity-poolen på taket. Där är det dock barnfritt så den får jag skippa om vi åker dit med barnen :-) Men jag kan definitivt se mig där med J eller med tjejerna på en tjejresa! Någon som är sugen på att hänga med? ;-)

Vi blev upphämtade av cykeltaxis som körde oss längs med strandpromenaden i Sopot. En jättefin sträcka som vi bara såg en bit av,  med havet på ena sidan och grönområden varvat med restauranger på andra sidan. Även detta är något som jag kan tänka mig att L skulle älska!

Det var nog en rolig syn - 10 tjejer med kamerorna i högsta hugg!
Vi gjorde ett kort pit stop på Zatoka Sztuki - som är kombinerad restaurang, hotell, strandhäng, konsertställe & konstgalleri. Provlåg en av strandbäddarna och där skulle jag definitivt kunna hänga en sommardag med lite bättre väder. 

Blev verkligen förtjust i Sopot! Vet inte om det var för att det var ganska litet, men med massor av  restauranger och caféer, dock knappt några affärer, eller om det var för den härliga strandpromenaden med allt vad den erbjöd. Kanske var det spa:andet i sig och möjligheterna jag ser i att kunna åka tillbaka med maken, med barnen eller med tjejerna.

Gillar

Kommentarer

Ylva Vitorovic,
Härliga bilder!
Ja, jag vill också ta med familjen till Mera, och tjejgänget till Zatoka Sztuki. Och cykeltaxin var faktiskt en höjdare den med.
Håller med att Sopot har en behöndig storlek samtidigt som det finns massor att göra. Kul hade vi i alla fall! /ylva.
blogg.stenaline.se
Anonym
,
Låter som en jätte kul resa. Tycker absolut ni ska åka dit med era familjer och även besöka vackra Gdansk.
/Tamara