Sovmorgon eller kvällsröj


Den här annars så morgonpigga killen har faktiskt låtit oss ha sovmorgon under semestern. Jag vet inte om det beror på att han varit uppe lite längre på kvällarna, eller om han rent av ä n t l i g e n  kommit i en bra fas.

Det har givetvis krånglat till det lite nu när vi kommit hem och ska gå tillbaka till vanliga vardagsrutinerna för att orka upp till dagis/fritids/jobb... Han har inte velat somna. Det har varit tjo och tjim och han han klättrat ur sin spjälsäng och glatt kommit trippandes när jag läst saga för L.

Igår kväll var han så trött han han gallskrek av ilska för att jag tog nappen och "Ninis" från soffan när vi skulle gå upp. Han kunde inte släppa det utan skrek sig knallröd och snorig. Han skulle inte ta dem från min hand utan jag skulle lägga tillbaka dem i soffan. Vilket jag inte gjorde. Däremot är jag stolt över mig själv som för en gångs skull inte tappade tålamodet utan pratade lugnt hela tiden och satte mig på golvet med honom för att han skulle lugna sig. Nix. Det slutade med att jag fick ta av honom blöja och tröja medan han puttade bort mig, och fick fösa in honom i duschen. Inte ens där lugnade han sig. Inte förrän vi satt på rummet och jag lugnt berättade en saga så slutade han vara arg. Vilket temperament i en sån liten kropp!! Puh!

Han har sovit gott hela natten. Det är kanske förändringar på gång för vår lille kille. I stugan har han stor säng, sover i nedanslaf på våningssäng och där får vi ligga hos honom tills han somnar. Klart att det blir trist att komma hem och få somna ensam i sin spjälsäng. Det kanske får bli en stor säng här hemma också efter sommaren. Med insikten att nattningen då kommer att ta betydligt längre tid än den gör idag. Eller som den gjort fram tills nu ;-)

Gillar

Kommentarer

Vero,
Vilken sötnos!
smakalivet.blogspot.se
Martina,
Ojoj denna ilska de kan visa haha
www.blogger.com/profile/138201751565117711
Helena,
Ojoj, visst är det otroligt så arga dom kan bli dom små liven...
www.blogger.com/profile/111605893110558312
Jenny,
Vilket leende han har en fina kille. kram!
nockinocki.blogg.se