Sovmorgon, matplaner och

Oj, då var denna veckan slut! Den har gått i ett rasande tempo och det kanske beror på att jag "tappade" måndag och tisdag då jag var hemma med en febrig L. Helgen har varit intensiv och det var kanske inte det bästa för L:s acclimatisering efter 2 veckor utomlands att ha fullt upp hela helgen, men så blev det eftersom vi inte haft möjlighet att träffa de här vännerna på jättelänge.

I fredags hade vi vänner här på middag. Tjejen där är lika gammal som L och de har aldrigt riktigt klickat, utan varit ganska bråkiga mot varandra. I fredags gick det plötsligt toppenbra!! Tjejerna somnade framför tv:n vid elvasnåret och sedan sov L till 11 i lördagsförmiddag!!! Ja, vi sov ganska länge hela familjen, vilket var superskönt.

När jag är bakis eller allmänt trött brukar jag av någon konstig anledning få lite extra energi. Nu var jag inte bakis utan bara trött i lördags, troligtvis fortfarande lite pga tidsomställningen (herregud, som jag tjatar om den här jäkla jet lagen skulle man kunna tro att vi varit utomlands i ett halvår!!). Jag fick ihop lite nya jullådor och slängde alla gamla kartonger, fick upp nya gardiner på L:s rum, fick ihop den nya våningen tillk L:s dockskåp och hjälpte till att plocka ihop alla nya möbler och lite annat smått och gott. Sedan bar det av till vänner på middag. Eftersom vi har köpt en ny bil så fick vi plats med fyra vuxna och 2 barnstolar vilket innebar att våra vänner här i närheten kunde åka med oss till vännerna som bor i "skogen". Kul, etersom vi fick lite mer tid ihop :-) L somnade inte förrän vi körde hem vid tjugo i ett....

Det blev alltså sovmorgon idag också, men det var skönt. Veckoplanering och matinköp hanns med innan det bar av iväg på barnkalas. Inte lätt att hålla i kalori-intaget när det varit två middagar och ett kalas.. Fast jag tycker ändå att det ser hyffsat ut på vågen efter "invägningen" här hemma i måndags. Minus 2,4. Ny vecka och nya tag. Blev lite inspirerad av Katti som förra veckan började med matlistor.

Denna veckan ser ut ungefär så här hos oss:
Måndag: Kalops med kokt potatis
Tisdag: Torsk med senapssås och potatis
Onsdag: Pasta med kräftstjärtar
Torsdag: Kalvstek med potatis
Fredag: ej planerat
Lördag: Till vänner på middag
Söndag: ej planerat

Jag har ALDRIG gjort en stek i hela mitt liv, så det blir premiär denna veckan! Kalopsen står och puttrar just nu och jag hoppas att den blir bra eftersom vänner kommer på middag. Eller kalops och kalops, jag brukar blanda i morötter och hela champinjoner också så jag vet inte om man ska kalla det köttgryta istället.. Torsken och pastan är vv-recept som jag aldrig testat tidigare så det blir en riktigt spännande vecka.

Spännande ska det också bli att se om L vill till dagis imorgon eller inte. Det har varit mycket gråt över det den sista tiden. Fast det är gråt och skrik över det mesta... Tror att det blir till att plocka fram "Trotsboken" ikväll.

Gillar

Kommentarer

Rebecca,
Godmorgon!
Gud vilka härliga sovmorgnar ni fått i helgen. Här har det vaknats tidigare än tidigast, antagligen för att vi behövt sovmorgon mer än någonsin.
Och mycket har du hunnit med, flitig som en myra. Det enda vettiga jag gjort i helgen är dammsugning, golvtvätt, mattbank och tvättning av soffkläder.
Hoppas du får en bra start på veckar.
Kramar
www.cheeky.nu
Louise,
Den där Trotsboken skall jag nog inhandla, verkar bra! (?)

Ebba är i värsta minitonåren och väldigt lättstött och gnölig och Eric har fått för sig att det rä kul att säga fula ord, slå/sparka mot/på storasyster och jag känne rinte igen hnm alls 😟

Det är inte lätt att ha barn...

Vad bra att vikten går nedåt så bra trots jul & resor och sådant 😊

Kram
lollo71.wordpress.com
Potatishäxan,
Impad av matlistan! Hemma hos ser de ut så här:
måndag: krögarpytt
tisdag-söndag: ingen aning
I lördags åt vi kinamat och igår kinamatsrester =)

Men jag har blivit medlem i linasmatkasse.se, får första kassen om en vecka. Då kanske vi får ordning på livet här hemma. Ha det bra!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Therese,
Så smart med veckomatsedel, när köksalmanack sviker å föreslår konstiga rätter kan jag ju titta in här för inspiration i stället - perfekt! 😊 KRAM
www.blogger.com/profile/107096415516469723