Stackars min tjej!

Om jag tyckte att det var dålig nattsömn tills igår så är det inget att tala om i jämförelse med nattens sömn.. Eller brist på sömn.. L kom in vid tvåtiden, lite ledsen över att hon hade ont i halsen. Efter en stund framkom det att hon även hade ont i örat. Och sedan låg hon och var ledsen resten av natten. Det känns såå tufft att inte kunna göra något för henne! Lite alvedon fick henne nog att sova en stund, men då skulle så klart lillebror amma så det blev inte så mycket sömn för mig ändå.

Eftersom R skulle till BVC på morgonen och det ändå var planerat att L skulle följa med så passade vi på att besöka husläkaren som har öppen mottagning från 10. Jag anmälde L i luckan vid kvart i nio och gick sedan för att väga och mäta R. Han hade inte gått upp fullt lika mycket denna veckan, utan verkar nu ha stabiliserat sig och lagt sig på sin kurva. Nu hoppas jag bara att amningen också kan stabilisera sig för nu känns det som om han ammar väldigt ofta. Skillnaden mot L är att R ammar ett bröst och är sedan nöjd. Det blir obalans för mig att hela tiden ha ett ömt bröst liksom, men jag hoppas som sagt att det snart stabiliserar sig.

L var inte pigg inne på bvc. Hon var helt vit i ansiktet och såg ganska risig ut. Efter bvc-besöket gick vi till husläkarens väntrum och vi hann inte ens sätta oss ner förrän L kräktes - rakt ut på golvet. Och det blev lite småstressigt att få undan en fyraveckors bebis, få in L på toa (där hon kräkte lite till), försöka hämta hjälp och torka upp kräket på golvet medan jag kände hur alla andra som satt i väntrummet helst av allt ville fly därifrån asap. De kunde ju inte veta att L kräktes pga att det gjorde så ont i halsen ("hoppas" jag iaf!). "Fördelen" med incidenten var att vi snabbt kom in till läkaren, det var väl ingen som ville ha kvar oss där i väntrummet. Det visade sig att L har öroninflammation på båda öronen och hennes ena halsmandel var väldigt förstorad (den andra är i princip bortopererad så den syntes det inte mycket av). Men ingen antibiotika. Fast läkaren var schysst nog att skriva ut ett vilande recept som finns där om det blir värre eller om det inte blir bättre om ett par dagar. Då slipper vi iaf sätta oss i väntrummet en gång till för ett recepts skull.

När vi kom hem från doktorn somnade L i soffan och hon har nu sovit i 2,5 timme.Som tur är har jag lätt fått i henne flytande alvedon och det känns bara bra att hon sover så att hon slipper ha ont. Nu sover lillebror också så jag borde väl också vila ögonen en stund...

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Åh vilken pärs. Stackars L. Och du som inte får sova. KRAM!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Pernilla,
Hoppas hon snart blir frisk.
Blir trött bara av tanken på hur du har det. Jag bara måste få sova annars klarar jag inte av dagen.
Pappan får ta hand om kvällen så du kan vila.
Kram
trekillarochentjej.blogspot.com
Veronica,
Stackars liten. Jag var inte så kaxig när jag hade ont i öronen i höstas. Usch och fy. Hoppas att det är på bättringsvägen, likaså med magontet hos lillkillen.
Kram på er
www.metrobloggen.se/denlillaroda