Stackars vår prinsessa...


Två dagar hann gå av det nya året innan L vaknade upp och mådde illa. Eftersom det inte verkade bli mycket mer än illamående gav hon sig iväg till skidskolans sista lektion. Efter det verkade hon må ok och efter ett par åk med hela familjen valde J och L att åka iväg till Björnrike och möta upp kusinerna mfl.

När de kom hem sent på eftermiddagen stod jag och R i fönstret och tjoade, men jag förstod att det var något på g när J kastade sig ur bilen och sprang runt bilen för att öppna till L som satt i passagerarsätet. Hon hann ut ur bilen innan hon la en kaskad i snön utanför bilen.

Efter det var hon lite lugn ett tag, men fick sedan behålla både saft och kex och humöret började snabbt återvända. Den där jäkla magen!!

Kvällen har vi spenderat med övriga gänget. Vi åt middag och barnen åt lite godis och lite chips och popcorn. De spelade på iPads och kollade på film medan vi vuxna spelade sällskapsspel. När vi bestämde oss för att gå hem var L mitt inne i en film som hon inte sett innan och hon ville egentligen helst se färdigt. Men så sa hon att hon mådde illa igen och vi skyndade oss på med ytterkläder för att kila över till vår lägenhet.

Vi hann precis "hem" innan det var dags för dagens andra och tredje tömning av den stackars dumma lilla magen. Sedan somnade hon fort med handen mot huvudet och ligger nu bredvid mig i sängen. Dumma, dumma, dumma mage som gör vår älskade tjej så illa! Jag önskar att jag kunde byta med henne!

Jag känner mig så kluvet inställd till det här med att prova mjölkproteinfri kost. Visst har hon ex druckit en hel del varm choklad här uppe de senaste dagarna... Men borde inte en sådan allergi ha visat sig innan? Hon drack supermycket mjölk när hon var liten, vilket hon iofs inte gör längre. När vi kommer hem är det dags att träffa en dietist och gå igenom kosten framöver iaf och jag önskar att jag kände mig övertygad om att det kan vara mjölkprotein som ställer till trubbel..

Stackars, stackars prinsessa!

Gillar

Kommentarer

Noah var allergisk mot mjölkproteion som mindre, men det växte bort tack o lov.
Hoppas ni får några bra svar av dietisten, men jag tycker precis som du att det borde visat sej tidigare.
Den allergin är vanligast hos barn upp till 4 år sa vår läkare iaf.

Många kramar till er! <3
sagabus.blogg.se
Puk / Babydjungeln,
Mjölkskolan på lasarettet är väldigt bra! Många goda råd.
Har varit mjölkfri i omgångar de senaste åren. Generellt tycker jag det är relativt enkelt med mjölkfri kost, det är osten som är svårast att ersätta. Ja, och att så många inte förstår skillnaden mellan mjölkfritt och laktosfritt. Tipsar gärna vid behov!
www.babydjungeln.se
Jane Melander,
http://www.valio.se/halsa/laktosintolerans/vad-ar-laktosintolerans?gclid=CPT17J2Q47sCFQ1L3godZXkAzQ
kattägare.blogg.se
Helena,
Men fy så jobbigt för henne (och för er också). Finns det inga tester man kan göra för att kolla om det verkligen är mjölkprotein då? Hoppas dietisten kan hjälpa er!
www.blogger.com/profile/111605893110558312