Städ- & sjuksöndag

Vi har ännu en familjehelg - riktigt skönt med tanke på att J varit borta i veckan och att både barnen och jag är förkylda. Jag är som tur av inte så farligt förkyld och eg är inte barnen det heller, det är bara det att det satt sig på olika "sätt" hos dem. För L sätter det sig alltid på luftrören och natten till lördagen var hon astmatisk för första gången på länge. Igår var hon ganska bra, hur pigg som helst men på kvällen blev det ansträngd andning igen. Men med lite medicin så verkar hon ha sovit bra inatt iaf.

Hon ville inte äta någon frukost idag och det blev lite tjat för det är sin sak om man inte är pigg och inte vill äta, men hon tjattrar på som vanligt och leker vid bordet men vill inte äta. Så det blev lite tjat. Jag frågade hur hon mådde och då svarade hon att hon hade ont i halsen, öronen och magen. Jag sa att det var ju länge sedan hon hade öroninflammation och att man inte får säga att man har ont om man inte har det. Men hon höll fast vid att det gjorde ont och visade ena örat (det som hon inte hade ont i tidigare, men ändå hade öroninflammation i) och då var det helt kletigt..Hmmm... Kan det vara öroninflammtionen som suttit i så länge och att trumhinnan nu spruckit eller något? Jag vet inte riktigt hur man ska göra nu, för hon har ju inte alls beklagat sig övet det och verkar inte krasslig idag.

När det gäller lillkillen så var det bra igår, men inatt började snorandet igen, eller snarare tidigt imorse. Så vi har sovit några timmar iaf. Och nu sover han. Nu, när jag bara väntar på att han ska vakna så att han kan få mat och att jag kan åka till Panduro och fixa några grejor till dopkorten. L och pappa J är ute och fixar med bilarna och jag har röjt lite här inne. Jag har bla städat bland våra apoteksprylar. Vi har en hel byrålåda full med en massa. När jag var liten hade vi ett litet fack i städskåpet... Men efter utrensning har jag nu en hel kass med gammal medicin som ska återlämnas till apoteket. Nu är det ordning i lådan - fast frågan är ju bara hur länge.... Och så har jag röjt i köket lite, ska slänga ut en matberedare och har rensat bland lite papper. Fattar inte varför de hamnat där när jag ändå kunde slänga 99% av det...

Förresten skulle jag behöva en sierska igen... Köpte ju ett par fleecebyxor till lillebror för någon vecka sedan. Nu är det hux flux försvunna.. Fattar inte vart de kan ha tagit vägen...

Gillar

Kommentarer

Lina,
usch, det är inte kul med en massa virus och bakterier. Hoppas att ni kryar på er helt!

Tack snälla för din fina kommentar i bloggen. Ursäkta om det tagit tid att svara men bloggandet kommer inte i 1:a hand just nu =)
www.gammalfjortis.se