Stockholm, turistbuss & Monica Z

Måndag igen efter lite höstlov och några dagar i Stockholm. Vi åkte i onsdags kväll och tog en övernattning i Gränna, mest för att det var lite mysigt och för att komma en bit på vägen.

Så vi kom upp till Sthlm på torsdag vid lunch, fick våra hotellrum på en gång och gav oss direkt ut för att käka lite. Vi hade fått tips om ett burgarställe som visade sig ligga precis vid Monica Zetterlunds park. Ganska roligt med tanke på att jag just nu lyssnar på den andra boken av Pascal Engman om polisen Vanessa Frank som bor precis vid parken. Jag var tvungen att provsätta mig på bänken för att höra om det faktiskt spelades musik, så som jag hört i den första boken. Och jo, det gjorde det - vilket jag också sedan läste på skylten bredvid.

Sedan gjorde vi något riktigt turistigt :-) Men kul! Vi tog en turistbuss med guidad tur runt om i Stockholm - både på land och i vattnet! Efter att ha kört runt både här och där så skumpade "bussen" rakt ned i vattnet till ljudet av musik från Pirates of the Caribbean :-) Efter att ha åkt runt lite bort mot Gröna Lund osv så tog vi oss upp igen, till ljudet av James Bond, haha!

Chauffören, som kallade sig själv kapten, inledde med "Det finns säkerhetsbälten på bussen, men snälla, använd dem inte!" . Kändes tryggt, verkligen! Ha ha!

Guiden var riktigt bra och rolig att lyssna på, han pratade både på engelska och svenska så att alla skulle förstå. Han berättade att vi åkte genom Denise Rudbergs kvarter när vi körde genom Östermalm. Och att det var Ica för de rika i samma stadsdel. Han berättade om de olika butikerna på Biblioteksgatan såsom Burberry, strawberry, Halle Berry och andra berries :-)

Det var en riktigt kul tur, även om det var lite kallt. Vi hade inte riktigt förberett oss på att det skulle vara en öppen buss och hade inte riktigt klätt oss rätt insåg vi. Det är förmodligen lite roligare att åka när det är något varmare ute.

J tyckte att vi skulle besöka slottet men vi nöjde oss med att titta på avstånd :-) Vi tyckte att vi var turistiga nog! :-D

Gillar