Stor tjej & ledsen kille

Så var det mitt i veckan igen. Hänger inte med. Har mycket att hålla i huvudet. Det blev ju plötsligt lite extra nu när R hastigt och lustigt går sin sista dag på avdelningen på dagis på fredag. Frökenpresenter och fika ska fixas. Ska lämna barnkläder och leksaker på barnloppis i helgen och saker ska plockas fram och märkas. Tider för hämtning och lämning av sakerna ska pareras med middag på fredag och kalas på lördag.


Men det är bara att ta en sak i taget. Nu är det lämning på skola, dagis och till jobbet. Dagislämningarna är fortfarande tuffa för mammahjärtat och R säger varje dag att han inte vill dit. Jag hoppas att det blir en förändring när han byter avdelning, även om han älskar att vara på sin avdelning nu så verkar det ju ha blivit en grej att han ska vara ledsen vid lämning.

L däremot är stora tjejen och jag behöver inte ens gå ur bilen med henne. Hon VILL gå själv. Inte för att hon inte vill gå med mig och lillebror på skolgården, utan för att hon vill visa att hon kan själv. Hon vill göra så mycket själv nu och det är såå svårt att veta var man ska sätta gränsen för en 8-åring tycker jag.

Ok, nu kickar vi igång den här dagen och ser hur mycket jag får avbockat från min to-do-lista!

Gillar

Kommentarer

Tina,
Åh vännen! Känner verkligen med dig för jag vet hur tufft det är med ledsna barn! Jag hoppas verkligen att det vänder nu när R byter avdelning. Försök att ta en sak i taget vännen! Du fixar den här veckan också! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Maria,
Usch för sådana lämningar på morgonen, vet precis hur du känner.
Visst är det svårt med gränserna för de stora tjejerna....inte lätt som mamma att "släppa" heller.
Samtidigt som det är skönt att de börjar bli stora och kan göra saker och ting själva. Ja vem har sagt att det är lätt att vara mamma 😉
Glöm inte att andas också vännen emellan alla saker!!

Kram kram
omlitenochmig.se