Stuck in China

Jaha, då sitter J fast i Kina. Herregud vad den är naturkatastrofen måste kosta pengar!! Så många människor som sitter fast på diverse ställen i världen! Naturligtvis är det bättre att en katastrof kostar pengar än människoliv, det är inte så jag menar. Men, jag funderar på hur det hela funkar. Om J hade stått kvar på sin hemresa, som skulle ske imorgon måndag, som nu är inställd, så hade han stått på en väntelista på en ledig plats hem och då hade det inte funnits någon plats i april..... Alltså, hur sjutton gör flygbolagen rent logistiskt? Bara för att leka lite med siffror - säg att det är 100 pers fast i ex Hong Kong som ska till Sverige. Vilket flyg kommer de med på? Kommer de att få vänta tills det finns platser över på ett flyg på rätt destination? Eller sätter man de väntande passagerarna på planet först innan man säljer platserna till andra nya kunder? Hmm, kan inte vara helt lätt att rodda!

J har nu bokat en resa till Bangkok, något roligare att vänta där än i Kina.. Jag hoppas verkligen att han kan slappna av lite och njuta trots att det inte är självvalt.

Övriga familjen är nu hemma igen. L och jag har varit och hälsat på en av mina bästa vänner och hennes familj. L och dottern T leker superbra, trots att det ofta är ett halvår mellan deras träffar - det är imponerande och måste tyda på en viss personkemi.
Efter en helg med  m y c k e t  godis blev det en hyffsad promenad/cykeltur innan L hoppade i badet och jag tog ett varv med dammsugaren och moppen. Egentligen känns det helt meningslöst att dammsuga och torka golvet, iaf en söndag, när målare och snickare kommer imorgon bitti igen.. Men det känns skönt att ha det lite rent runt mig när jag nu sitter här en stund. Med tanke på att J nu sitter stuck in China (eller snart Thailand) så lär ju det här renoveringskaoset fortsätta längre än då. Min gissning på minst 8 veckor verkar inte så fel trots allt....

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Usch vilken soppa! =( Håller tummarna för att flygen börjar gå snart! Kan bara trösta dig med att en blogg-bekants man och lilla dotter har fastnat utomlands. Fy att behöva vänta på hela familjen =(. KRAM!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Linda,
Ja man kan ju undra hur allting fungerar, just nu tycks dock väldigt lite göra det:(
När tror ni ni kan ha pappa J hemma igen?
Kram
www.uppochnervandahuset.se
Frida-FantastiskaMamman,
Ja du kaos är väl bara förnamnet....vad sårbara vi är när ngt sånt här händer...hela samhället stannar upp!!!
Hoppas att han snart är hemma igen!!!
Att bo i en renovering är verkligen påfrestande....tycker du varit enastående som stätt ut så här länge!!
Massor av kramar<3
fantastiskamamman.blogg.se
Emma - Rock the blogg
,
Usch fy,, min systers karl sitter också fast i Kina. Fast han verkade ha det rätt gott ändå, bodde på någon super lyxig golfresort... ha ha

Men ändå,, vad jobbigt när man inte KAN ta sig hem.