Supersura Sunksara

En elefantbebis(!!!)
Idag var L och jag på äventyr! Vi var på elefant-trekking och red runt på en elefant i 2 timmar i skogen! Det var ganska kul, lite rogivande där i skogen där allt var tyst. Det ösregnade när vi anlände så vi satt i regnponchos och svettades till slut och hörde enstaka fåglar kvittra. En ödla såg vi ett träd och en hel del fina fjärilar. Vår elefant käkade heeela tiden så själva rundturen hade säkert bara tagit 30 min egentligen, men det var ganska mysigt att sitta där och bara.. sitta. När elefanten gick i nedförsbacke så kändes det nästan om om vi skulle ramla av, och ibland skumpade det som värsta karusellen.

Efter lite matning av elefanten med bananer och lite färsk ananas för oss åkte vi vidare till en "fiskfarm" där vi såg elefanter och kattfiskar bla. Riktigt läskiga de där kattfiskarna -  de krälade liksom på varandra för att få maten vi kastade i åt dem!

Och inte nog med äventyr för oss där inte, ikväll struntade vi i att äta på restaurang - L äter ju nästan inget ändå. Vi satsade på de portabla "gatuköken". Kvinnor som står med sina små kök på mopeder och säljer allt möjligt. Vi valde en smarrig majskolv, goda vegetariska vårrullar ett krabbspett som jag bara smakade och la åt sidan och en kycklingkorv som L valde men som hon tyckte var för stark. Efter att ha satsat på väldiga othailändska rätter flera dagar slog vi nu på stort och åt som thailändarna själva. Jag tyckte att majsen och vårrullarna var supergoda och skulle lätt kunna tänka mig det en dag till. Och 25:- för hela kalaset inklusive vatten kan man ju stå ut med :-D

Mitt humör har fått sig en smäll av det här trista vädret nu och idag har jag både varit ledsen och irriterad. Tyvärr så går det ju ut över L, som är den enda till hands och ibland blir jag nog mer irriterad på henne än hon förtjänar. Ikväll blev dag iaf ingen film för hon ligger vaken så länge om kvällarna och blir så uppspelt. Sedan vill hon inte vakna på morgonen så vid halv tio får jag tjata för att vi ska hinna få någon frukost. Istället har jag läst för henne och försökt få henne att slappna av, men det är totalt omöjligt! I en och en halv timme nu har jag försökt få henne att bara ligga och slappna av, men hon har så mycket strunt för sig och till slut blir jag nästan arg. Ahh!! Jag hoppas verkligen att jag vaknar upp som en gladare och snällare mamma imorgon! Och jag SKA INTE tjata på henne att äta, men jag har dock talat om för henne att det blir ingen glass eller milkshake heller om hon inte äter någon vanlig mat. Elaka mamman...

Nu har iaf äntligen min lilla badprinsessa somnat, ompussad av mamma och med nytt rosa nagellack på fingarna. Måste ju matcha tårna liksom :-)

Förrsten, för att tala om äventyr - när vi kom hem efter elefant-turen etc så upptäckte jag att vårt rum var olåst. Städerskan var i rummet när vi lämnade hotellet och hon har förmodligen glömt låsa. Mitt "glada" jag gick raka vägen till receptionen och ifrågasatte starkt min olåsta dörr, men samtidigt hade jag inte ork att kräva någon ersättning eller så.. Ibland är jag bara för mesig av mig. Det kändes lite olustigt iaf även om jag snabbt såg att dator, dvd osv låg kvar (plånböcker, pass osv är i saftebox). Här önskar jag att jag hade vågat vara lite tuffare och ställt till med en scen så att vi kunde få lite kompensation. Det är fasen inte acceptabelt att de glömmer låsa ens rum! Även om sannolikheten att någon skulle råka känna på just vår olåsta dörr troligtvis är lika stor som att vinna på triss..

Nehej, nu ska denna sura mamman också sova snart så att hon kan vakna upp och vara en snäll och glad mamma - även om det regnar!

Gillar

Kommentarer

Vilken kul utflykt. Synd att ni inte fick se mer saker.
Du behöver säkert inte ha dåligt samvete. Ni är ju på semester ganska länge och då måste det ju finnas regler. Det kan ju inte var helt semestermodus på så länge.
Vi mår lite så där upp och ner både jag och älsklingen. Vet inte helt vad som spökar men hoppas det snart skall ge med sig. Älsklingen har varit symptomfri hela denna friperioden (peppar, peppar). Tack för att du frågar.

Vilken lyx du har unnat dig med matkassen, eller det är kanske inte så dyrt. Jag avskyr att laga mat men vet ju hur viktigt det är så jag gör det bara.

Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491
jessica
,
Hej kära sura mamman,
Tror nog inte du är så sur som du säger. Skönt att höra att ni kom iväg på lite elefanttrekking och coolt att du testar lite thailändskt sätt att äta 😊

kram på dig
Sara Thaison,
Hej,
Du såg nog min restaurang. En blå frukt 😉

Idag är du väl glad då solen skiner 😊 Vi är vid poolen just nu. I eftermiddag blir det shopping på Tesco Lotus. Har du varit där eller på Big C? Där kan man shoppa bättre än i Aonang o inga kopior.
thaison.blogg.se
Frida-FantastiskaMamman,
Tänk på att man förstärker alla negativa beteenden genom att ständigt påminna om dem....fokusera på det positiva istället...jag VET lättare sagt än gjort...MEN det går..
Hoppas att du får en fin fin måndag..
Kramar<3
fantastiskamamman.blogg.se