Sushi, sushi, sushi

Gillar du sushi? Det gör jag, fast det brukar vara en sån där sak som jag inte är jättesugen på - tills jag äter det :-)

Just nu är jag dock inne i en fas så jag är riktigt sugen på sushi, eller dumplings. Det känns så fräscht att äta på något sätt. Vi har flera gånger sagt att vi ska prova att göra egen sushi, men det har aldrig blivit av. Har dock köpt hem det mesta som behövs så vi kanske skulle slå till i helgen...

L gillar sushi riktigt mycket, fast kanske främst nigiri med lax, räkor eller avokado. R kan äta några bitar nigiri med räkor eller lax, men det är inte hans bästa maträtt om man säger så. Själv föredrar jag nog makirullar med sjögräset på insidan liksom. Det heter säkert något som jag inte vet :-) Men så som på den högra bilden här ovan.

Barnen är också riktigt grymma på att äta med pinnar! De är bättre än mig! De äter chips med pinnar, ha ha!

Tur att jag åt sushi till lunch idag, annars hade det nog börjat vattnas i munnen på mig när jag nu skriver ett sånt här inlägg :-)

Har du några bra tips att komma med om man gör egen sushi så kommentera gärna!

Gillar

Kommentarer

Sushi är jag rädd för, så det är min kommande utmaning. Har testat två gånger och det har liksom inte fastnat. P brukar fråga mig...gillar du ris? gillar du räkor? gillar du lax gillar du wasabi? gillardu ingefära..svaret är ju ja...då kan du gilla sushi. Men jag vet inte vad som tar emot att äta det.
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Evaeliasson
Evaeliasson,
Mums så gott 😊
nouw.com/evaeliasson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men mums! Jag brukar göra egen sushi hemma, så roligt och så smidigt 😃 Min favorit (som jag bara ätit på restauragn) var en med jordnötter... SÅ galet god =) Tror det var avokado och jordnötter 0)
nouw.com/frökenrödlök
Diana Saelöen,
Nej, sushi kan jag äta typ en bit av och tycka det är gott men sen räcker det. Dottern köper ibland och då snor jag en bit Av henne.
introducerades till Sushi för ca 30 år sedan långt innan det var populärt och då på det riktigt japanska sättet då jag besökte en japansk vän i usa, som jag minns det tyckte jag om det då, men det smakade inre som det jag fått här
nouw.com/fibrolivet
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Nej sushi har jag smakat men det va inget för mig haha
nouw.com/2barnsmammaochfru
beattriicee
beattriicee,
Men gud så gott!!! 😍
nouw.com/beattriicee