Tålamod - vad är det?

Vilken tålamodsprövande dag...
Vet inte om R och jag är i samma fas just nu, för det verkar som om ingen av oss har något tålamod. han bryter ihop för PRECIS ALLT. Herregud om man råkar ta fram ett par skor till honom, han kan ju själv! Och man får absolut inte hjälpa honom att ta på dem. För han KAN JU SJÄLV! Men sedan kan han ju inte själv... Så typ tre bryt på 30 sekunder. Då han gnäller, skriker och slänger sig på golvet. Härligt!

Hans mamma är inte alls så där superpedagogisk och lugn som man skulle kunna önska. Tvärtom får jag också bryt för att jag inte orkar med allt gnäll. Verkligen smart. Lyckad kombo liksom. 
Som tur är har vi tillbringat kvällen på kalas då R uppfört sig och bara varit den glada killen som han egentligen är. Och mamman har sluppit få psykbryt inför folk ;-) Har läst att barn oftast bråkar på hemmaplan med sina föräldrar, där de känner sig totalt trygga. (Frågade på dagis om R får bryt där, men nej.) Så det ligger kanske något i den där teorin. De små vet att de alltid blir förlåtna av mamma och pappa och därför är det riskfritt att bråka med dem.
Nu håller jag bara tummarna på att morgondagen blir mindre tålamodsprövande. Eller att tålamodsbanken mirakulöst fylls på under natten!

Gillar

Kommentarer

Helena,
Här får båda två bryt så fort dom inte får som dom vill. Jätteroligt...
www.blogger.com/profile/111605893110558312
Jenny,
Känner igen bryter. Har en liten loppa som jag inte har tålamod alla gånger 😉
Kram
nockinocki.blogg.se