Tapper tjej & blodbrist

När L skulle kliva ur bilen vid skolan i morse så fick hon ont i bröstet. Det ville inte avta, trots djupa andetag, höjda armar eller att bara sitta och vila. Jag vågade så klart inte lämna henne på skolan och eftersom det inte avtog när vi lämnat lillebror på dagis så ringde jag 1177.

Eftersom hon hade lika ont efter en timme, konstant hugg i bröstet, så tyckte man att vi skulle åka till akuten. Där togs det EKG och lite andra prover, men inget visade något konstigt. En läkare kunde konstatera att hon verkar ha inflammation i bröstbenet. Han beskrev det för L som att bröstbenet är en julgransstam och revbenen som går ut är grenarna. I fästet mellan revbenen och bröstbenet är det en inflammation, som lite rost i hans beskrivning och man vet inte varför det händer.


För att vara på helt säkra sidan skulle det tas ett blodprov. Tror att han kallade det blod-EKG. L fick Emla-plåster och vi gick och fikade. Tre plåster sattes på eftersom det brukar vara ganska svårt att hitta några blodådror att sticka i. Fast inte hjälpte det att de hade tre alternativ....

I 40 minuter grät och skrek L och 3 sköterskor försökte gång på gång hitta lite blod, men nej. Stackars L har råkat ut för en "dålig" provtagning tidigare och har blivit väldigt spruträdd. Detta gjorde inte saken bättre... Eftersom hon inte hade lika ont i bröstet längre efter Ipren, så tyckte läkaren att det inte var livsviktigt att ta blodprovet och de försökte istället med ett stick i fingret och att pressa ut tillräckligt med blod. En redan uppjagad L grät att det sved och gjorde ont och ville bara hem. Hon tackade nej till alla glassar de erbjöd och ville inte ens kolla på den lilla lådan med pennor och suddin osv.

Tyvärr ringde läkaren efter ett par timmar och sa att man inte kunnat använda blodet för det hade hunnit levra sig. Men L slipper fler försök nu och vi avvaktar istället.

Det var en riktig pärs och jag fasar inför den kommande vaccineringen som jag tror att de har i andra klass... Vi måste helt klart jobba med sprutskräcken på något vis. Min stackars tappra tjej!

Som tur är mår hon bättre nu ikväll och jag hoppas att hon slipper ha mer ont. Nu blir det Ipren och Alvedon ett tag framöver. Som tur är kan hon svälja tabletter så vi slipper iaf kämpa med det också. 

Gillar

Kommentarer

Amanda,
Men fy vilken pärs! Stackars L! 😟
Skönt att hon mår lite bättre igen iaf!
creyla.blogg.se
Jenny,
Stackars L, jag var säkert lika rädd om inte mer när jag var liten och alltid varit orolig över hur min abarn ska reagera. olivia har ju varit så liten så henne vet jag inte om förrän nästa spruta om några månader. Bianca har varit rädd efter den döra svininflunsasprutan, men efter 2 fina blodprovtagningar har det blivit bättre. 2 bedövningar i munnen då kom tårarana och nu sprutan i 2:an kom tårarna, emn tack å lov genomförde hon de utan beskymmer. Bianca har varit inne väldigt mycket på 1177.se barnavdelning och kollat filmerna om när man gr olika undersökningar, hoppas det kan hjälpa L lite, massa kramar till henne Ocg dig förstås!
nockinocki.blogg.se
Maria,
Men stackars L 😟
S är ju också galet rädd för allt som heter sprutor & blod.
Men på något vis har vi börjat å lyckas med å lura hjärnan. Vi använder emla kräm till allt, även till det vanliga vaccinationerna, har fungerat galant.

Kram kram
jagharvingar.se