Tårtkalas och fönsterputsning

Nej, L sov inte i bokhyllan :-) Men hon låtsades göra det innan vi gick och la oss i sängen. Hon hittar lustigare och lustigare sovplatser numera och jag tror faktiskt att rädslan för mörker har gått över. Hon släcker lampan utan problem och säger tom till mig ibland att släcka.

Så är söndagen snart över. L ligger i sin säng och snackar, läser väl en saga för Bebisen, som hon kallar sin nalle för. Den heter Nalle-Maja, men hon vill att man säger bebisen. I morse kom hon på att det är bebisens födelsedag idag. Hon undrade hur man gör tårta och om vi inte kunde göra det. Så efter dansen använde jag det lite som muta, att om hon följde med mig till affären där jag skulle köpa en jacka, och om hon var jättesnäll där, så skulle vi också handla ingredienser till en tårta. Fult av mig kanske... men det funkade!

Väl hemma med jacka och tårtingredienser bjöd vi in L:s bästa vän I och hennes mamma på tårtkalas. De kom och käkade chokladtårta med banan och hallongrädde. Kanske inte världens snyggaste tårta, men det gick snabbt att göra :-) Och den var rosa! I åt 3 bitar och hade nog kunnat äta fler om hon bara hade fått... :-) Jag är lite besviken på mig själv som glömde föreviga tårtan, som tom hade ett ljus. Och vi sjöng - naturligtvis!

Efter tårtkalaset fick jag lite energi och putsade lite fönster så nu kan man nästan se ut genom dem igen. Fattar inte varför jag inte gör det oftare, för det går ju riktigt snabbt.

Har mått ganska bra hela dagen, men nu när mörkret har lagt sig så kom huvudvärken dundrandes igen. Tryckte i mig ett par pano för ett par timmar sedan, men de verkar inte vilja hjälpa. Ska softa en stund i soffan innan jag kryper till kojs.

Förrsten, ikväll åt L tre portioner mat! Tre! Hon la upp själv, så det var inge bamseportioner, men iaf. Ris, kycklingfilé, majs och bea. Det var tydligen en fullträff!

Ok, nu ska jag kika på om nya One Tree Hill är något att se på. Och kanske ta en huvudvärsktablett till.. Undrar om jag är världens konstigaste mamma.. som gör en tårta åt nallen...

Gillar

Kommentarer

jessica
,
Megafestligt med ett kalas sådär bara en söndag. Speciellt eftersom kompisarna var med! Myysigt 😊
Mamma Russin,
hej hopp..

hihi, det är en liten söt tös du har.. 😊 full av ideer och bus..

så nu blir det kyckling och ris varje dag då? hihi...

stora kramen
www.blogger.com/profile/166633865938851156