Teppanyaki hemma

Igår önskade sig R att vi skulle äta teppanyaki hemma istället för att välja vilken restaurang han ville ha mat ifrån. Och det är faktiskt något som hela familjen uppskattar! Vi varierar lite vad vi har, men vanligtvis är det något kött, igår var det oxfilé, vitlöksmarinerad scampi & halloumi. Igår hade vi också hjärtsallad & sparris. Det var första gången vi testade att steka sallad och det blev toppenbra! Älskar att grilla sallad så jag hade förhoppningar :-) Sparrisen brukar jag förvälla kort innan, för annars tar det för långt tid för den att bli lite mjuk på stekbordet.

Till det vi stekte hade vi sötpotatis med fetaost samt pommes för dem som ville ha det. Jag älskar sötpotatis! Teppanyaki kan man ju variera lite hur man vill med tillbehör, kryddningar osv. Den enda nackdelen, eller egentligen finns det två... men den främsta nackdelen med teppanyaki hemma är att det blir ganska osigt inne. Det är en fördel om man kan sitta utomhus.

Den andra nackdelen är att jag blir lite stressad, ha ha! Min familj äter gärna oxfilén väldigt lättstekt, så de hinner bara lägga på sitt kött innan de tar av det. Jag låter mitt ligga kvar liiiite längre. Men fördelarna överväger nackdelarna och jag rekommenderar verkligen dig att testa teppanyaki om du har möjlighet och inte har testat!

Idag blev det panerad spätta och potatismos hemma hos oss. Vad blev det till middag hemma hos dig?

Gillar