Teppanyaki hemma

Igår önskade sig R att vi skulle äta teppanyaki hemma istället för att välja vilken restaurang han ville ha mat ifrån. Och det är faktiskt något som hela familjen uppskattar! Vi varierar lite vad vi har, men vanligtvis är det något kött, igår var det oxfilé, vitlöksmarinerad scampi & halloumi. Igår hade vi också hjärtsallad & sparris. Det var första gången vi testade att steka sallad och det blev toppenbra! Älskar att grilla sallad så jag hade förhoppningar :-) Sparrisen brukar jag förvälla kort innan, för annars tar det för långt tid för den att bli lite mjuk på stekbordet.

Till det vi stekte hade vi sötpotatis med fetaost samt pommes för dem som ville ha det. Jag älskar sötpotatis! Teppanyaki kan man ju variera lite hur man vill med tillbehör, kryddningar osv. Den enda nackdelen, eller egentligen finns det två... men den främsta nackdelen med teppanyaki hemma är att det blir ganska osigt inne. Det är en fördel om man kan sitta utomhus.

Den andra nackdelen är att jag blir lite stressad, ha ha! Min familj äter gärna oxfilén väldigt lättstekt, så de hinner bara lägga på sitt kött innan de tar av det. Jag låter mitt ligga kvar liiiite längre. Men fördelarna överväger nackdelarna och jag rekommenderar verkligen dig att testa teppanyaki om du har möjlighet och inte har testat!

Idag blev det panerad spätta och potatismos hemma hos oss. Vad blev det till middag hemma hos dig?

Gillar

Kommentarer

Madde ,

Men så gott 😊 Att äta hemma är underskattat. Maten såg supergod ut måste jag säga. Oxfilén ska vara medium/rare då är den som godast tycker jag.

www.nouw.com/madelena
Elina,

Men gud så gott det ser ut! Har aldrig testat att göra det hemma men det kanske får bli framöver 😊

Grillad sallad är något jag vill testa men har inte kommit dit än

detkaosvikallarvardag.com
Mina,

Ser riktigt gott ut ❤ Har aldrig testat det, men det skulle nog passa oss som gillar mat 😉

Minasvarld.nu
Kamilla,

Det är så mysigt att äta så tillsammans med andra. teppanyaki har jag ätit någon gång men det var länge sedan nu. Det ser så mumsigt ut

kamillaskamera.com/
Diana Saelöen,

Har aldrig ens hört talas om tepanyaki så det får jag googla. Men det verkade underbart gott och passande för mig som gillar att småplocka mat. Hjärtsallad är ju bara så gott men har aldrig vare sig stekt eller grillat den.

Spätta med potatismos är ju också supergott

Här blir ingen middag eller lunch idag. Då jag är på resande fot. Men bredde mig några mackor.

nouw.com/fibrolivet
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Men mumma det här ser ju super gott ut😍

nouw.com/amandamalmflod
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,

Men så spännande! Jag har aldrig hört talas om teppanyaki, men det ser ju supergott ut. Jag gillar sådana rätter där man äter länge tillsammans och alla kan anpassa lite efter vad man själv gillar. Raclette kör vi här hemma lite då och då 😊

nouw.com/annaskarblom
Michelle
,

Oj jag tror inte jag har hört denna maten tidigare men jätte bra med lite tips på caf man kan äta 😊

Fnulan,

Men gud så gott!! Vi grillar ofta spetskål. Lägger den i en form med olja och kryddor sen får det ligga där och gotta sig!

www.fnulan.se

Häftigt och gott...väntar på inbjudan!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se