Till Tropikariet med LM Event

I söndags var R och jag bjudna till Tropikariet av LM Event. Vi var inte sena att tacka ja, då både R och jag gillar att strosa runt på Tropikariet bland alla djur. Det är med skräckblandad förtjusning, då många djur rör sig fritt på avdelningarna :-)


Vi hade fördelen att komma en timme innan öppning, så vi påbörjade vår rundtur med en toppentrevlig guide innan alla avdelningarna intogs av andra besökare. Bara en sån sak alltså!

Vår guide tog oss med in genom nattavdelningen, som är den, enligt både mig och R, läskigaste avdelningen. Där finns det nämligen två flyghundar som kan komma susande förbi huvudet. Det är ett fladdermössliknande djur och jag är inte helt förtjust i tanken att få en sån i håret...


Men sedan fick vi klappa en krokodilbebis och en Kungspyton. Vi fick lära oss att den gula Pilgiftsgrodan (som var bakom glas!) är otroligt giftig och har fått sitt namn för att indianer (eller native americans om man ska vara politiskt korrekt tror jag..) strukit sina pilar på ryggen på Pilgiftsgrodorna för att få giftet på pilarna som då blev dödliga.


Vi fick hälsa på hos lemurerna, som fick russin och gärna ville hälsa på oss också :-) Vi fick se hur hajägg ser ut och lära oss hur det kommer sig att hajarna inte äter upp de andra fiskarna som är i samma vatten (akvarie), samt att de friflygande fåglarna och fritt klättrande aporna bajsar och kissar där de är, så man ska se upp med vart man står när man är på Tropikariet, ha ha!
Fotocred för bilden på mig med lemurkompisen: Milllans
Det var en riktigt trevlig förmiddag som avslutades med korv precis bredvid surikaterna - som är sååå roliga, det är alltid en liten rackare som står och håller vakt - innan vi begav oss ner till hajarna en stund igen. Det är otroligt fridfullt att sitta där och titta!

Tack LM Event och framför allt Katja som var värdinna för dagen! Det är alltid kul att komma på era event! Och jag kan verkligen rekommendera Tropikariet! Supertrevlig miljö med djurens välmående i fokus. De vänjer djuren från början vid människor och ser till att göra så fantasifulla miljöer som möjligt. Personalen är trevlig och berättar gärna om man undrar något och det ligger centralt i Helsingborg med bra parkeringsmöjligheter.

Det var värt liiiite för få timmars sömn för att gå på detta tillsammans med R!

Gillar

Kommentarer

Popprinsessan
Popprinsessan,
Om jag uppfattade det rätt så är det för att de får annan mat. De äter inte bara för att, utan för att de är hungriga och eftersom de får annan mat så låter de småfiskarna vara ifred 😊
www.blogger.com/profile/107420211226449863
Emelie undermyumbrella
Emelie undermyumbrella,
Men vänta lite nu! Lägger hajar ägg? Här har du uppenbarligen en med noll koll. Trodde dom var däggdjur och födde ungar typ som späckhuggare och delfiner 😃

Men där ser man, då lärde jag mig något nytt idag.

KRAM
www.blogger.com/profile/121029991576383417
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229