Tillsammans runt grytan

Hemma med familjen igen. Hann med en kort visit med dem på Solsidan innan vi styrde hemåt. Skönt att få tvätta undan och handla lite innan den nya veckan drar igång.

Jag har en massa bilder att gå igenom från helgen, så mer ingående om tjejhelgen och föreläsningen av Reborn Lifestyle kommer imorgon.


J och jag hade kommit överens om att käka plockmat ikväll, men L önskade fondue (?!?) och när hon kom med ett sådant förslag kunde vi inte neka henne det. Så fondue blev det!

Själva buljongen brukar jag göra på köttbuljong, vatten, rödvin, kinesisk soja, lagerblad, morötter, lök och vitlök.

Denna gången förkokade jag lite broccoli i en skvätt buljong så att man bara kunde doppa broccolin i fonduegrytan sedan. Tyckte att det var bra och kommer lätt att göra så även nästa gång. Serverade även snabbt stekt sparris och schalottenlök vid sidan om liksom stekt halloumi plus tillbehör som squash, paprika, hela konserverade champinjoner och en "ny" sås gjorde på knaperstekt bacon och gräddfil (supergott!). Och  idag blev det kyckling och lövbiff.

Den enda som inte verkade uppskatta fondue var R. Och vi andra uppskattade inte allt hans bus..  Men det är mysigt att hela lilla familjen är samlad igen :-)

Gillar

Kommentarer