Tjongig middag
Ikväll käkade vi Tjongiga kycklingbollar - ett recept ur boken Husmorsorna av Emma Hamberg & Anette Rosvall. Ett recept jag lagat många gånger, men det var första gången de tjongiga bollarna fick sällskap av nudlar och en asiatisk dressing. Och det var en mycket lyckad kombo!

I ärlighetens namn var det mer biffar än bollar idag, men same same, de smakade ändå lika tjongigt :-)
Tjongiga kycklingbollar
500g
kycklingfärs
2
hackade/mixade gula lökar
3-4
vitlöksklyftor
Saft och
rivet skal av 1 citron
1 tsk
sambal oelek
2 msk mango
chutney
Salt &
peppar
Olivolja
Smör
Mixa lök, vitlök & mango chutney med stavmixer. Blanda i sambal oelek samt salt & peppar och sedan kycklingfärsen. Blanda allt
ordentligt. Rulla och stek i en blandning av olja och smör.


Serverade som sagt med risnudlar, morotsstrimlor, salladslök & massor av koriander samt en asiatisk dressing som jag absolut kommer att göra fler gånger.
Asiatisk dressing
1 dl japansk soja2 msk sesamolja
2 msk honung
1 lime, juice & rivet skal
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk chiliflakes
Har du något enkelt och gott asiatisk-influerat recept att dela med dig av?
Kram Kajsa