Tjongig middag

Ikväll käkade vi Tjongiga kycklingbollar - ett recept ur boken Husmorsorna av Emma Hamberg & Anette Rosvall. Ett recept jag lagat många gånger, men det var första gången de tjongiga bollarna fick sällskap av nudlar och en asiatisk dressing. Och det var en mycket lyckad kombo!

I ärlighetens namn var det mer biffar än bollar idag, men same same, de smakade ändå lika tjongigt :-)

Tjongiga kycklingbollar

500g kycklingfärs
2 hackade/mixade gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
Saft och rivet skal av 1 citron
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
Salt & peppar
Olivolja
Smör

Mixa lök, vitlök & mango chutney med stavmixer. Blanda i sambal oelek samt salt & peppar och sedan kycklingfärsen. Blanda allt ordentligt. Rulla och stek i en blandning av olja och smör.

Serverade som sagt med risnudlar, morotsstrimlor, salladslök & massor av koriander samt en asiatisk dressing som jag absolut kommer att göra fler gånger.

Asiatisk dressing

1 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk honung
1 lime, juice & rivet skal
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk chiliflakes

Har du något enkelt och gott asiatisk-influerat recept att dela med dig av?

  • Recept

Gillar

Kommentarer

Emschen,
Gud så gott, det måste jag testa! Tack för tipset!
emschen.se
Kul namn på en maträtt, dessutom gillar jag det där med asiatisk toutch.
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Paulina
,
Kul namn 😄 Vad roligt att prova något lite annorlunda recept och inte bara typ "vanliga köttbullar". Jag är så dålig på att prova nya recept. Gör alltid samma rätter.
linnealarssonss
Mirre,
Oj så gott det såg ut och supertack för receptet
sweetwordsbymirre.com
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för det tipset, låter smarrigt
nouw.com/stenhagenbettan
Amandizan
Amandizan,
Oj oj så gott nu blir jag hungrig. Det låter verkligen så gott så det vattnas i munnen 😍
nouw.com/amandizan