Tre uppdrag på Hanö

Nu har vi haft några härliga, rent av helt underbara sommardagar. Tillsammans med vänner och själva. Morgonen började lite "dramatiskt" när plötsligt mitt duschskydd för foten läckte in när jag duschade och bandaget blev helt blött. Bara att sätta sig i bilen och åka till vårdcentralen där en sköterska berättade att stygnen och såret såg mycket  bra ut. Så nytt förband och hem för att åka på äventyr med familjen.

Man kan se stora sjok av alger som nu drar in över Östersjön.
Vi hade bestämt oss för att åka till Hanö som ligger 20-30 min från oss med båt. Vi hade tre uppdrag:

  • Att hitta fyren  - som vi ser från vår lilla stuga. Kanske inte så konstigt då tre ljusblixtar slungas ut över havet var 13,5:e sekund och lysvidden är ca 4 mil!
  • Att hitta grottan Rövrakulna där det sägs ha funnit sjörövare.
  • Hitta drakklippan. Legenden säger att en stor drake flög mellan Tärnö och Hanö varje natt. En sträcka på 2 mil som draken kunde klara på endast två vingslag. När den första fyren tändes blev draken bländad och störtade rakt ner i en bergvägg nedanför fyren. Och då kom drakmärket till.Det gick ganska bra för oss. Det var en svettig promenad till fyren men där var sedan en fantastisk utsikt. Jag fick sätta mig i skuggan och vänta på de andra medan de letade efter drakklippan och grottan eftersom det var allt för stenig och svår terräng för mig med foten i bandage och en knepig specialsko. Övriga ligan lyckades hitta grottan men missade visst klippan, men den kan vi ta nästa gång.

Det var iaf roligt att ha lite uppdrag och vi avslutade besöket på Hanö med lunch i hamnen, glass till efterrätt och sedan bad från båten. Själv stoppade jag foten i en hundbajspåse (oanvänd!) och lyckades också duscha av mig med lite svalkande vatten på badbryggan.

Vi har haft en riktigt härlig dag! Älskade sommar och semester!

Gillar

Kommentarer

Nina - Glamourmamman,
Vilken mysig och spännande utflykt 😊 Det är så fint där nere!

KRAM
glamourmamman.blogg.se
Skorpan och Loppan,
Va spännande med uppdrag! Låter som den helt perfekta sommardagen 😊
skorpanloppan.blogspot.it/