Treåring in da house

Vi har en riktig busunge här hemma just nu!
Tålamodsprövande, jo då....
Ändå är han charmig på ett busigt vis. Och jag känner igen det här med attityden.... Antar att det är en fas han går igenom men ahhhh.... Ibland är det ganska skönt att kunna välja kvällspromenaden med doggen D på kvällen för att lufta hjärnan lite :-)


Det är en bestämd vilja, mycket skrik och kastande på golvet. Och får han inte som han vill så är det alla andra som varit dumma. Han lyssnar inte när storasyrran (eller någon annan) säger att han inte får röra något. Det är precis som om det kliar i fingrarna och han bara  m å s t e  känna. När syrran sedan får ett bryt på honom för att han välte något hon just bygg i Lego så är det hon som är dum mot honom...

Det börjar direkt på morgonen. Det kan vara en sån liten bagatell som att någon går in och säger god morgon till honom, om han inte klampat in till oss under natten. Eller så kan det vara att den dumma mamman tagit fram fel tröja. Det var inte alls den han ville ha idag! Eller så var syrran taskig och tog fram en skål till flingorna och han skulle göra det SJÄLV!

När jag lämnat honom på dagis så känns det ibland som om jag redan varit med om en hel arbetsdag!
Så har vi det hemma oss hos just nu med en treåring. Någon som känner igen det ;-)

Gillar

Kommentarer

Maria,
HaHa, inte lätt att vara 3 år 😉
Här har vi en tonåring som man får tjata på, åter tjata & tjata lite till....,men det händer inte något ändå! Hon hör & gör precis det HON känner för!
Undrar hur hon kommer bli den dagen då hon verkligen ÄR tonåring?!

Här promeneras det på mer eller mindre varje dag. Än så länge är jag nöjd med mig själv 😊

Kram kram
omlitenochmig.se