Trots och separation

Oj, oj, ikväll sprutar jag ur mig inlägg i raketfart! Men annars glömmer jag vad jag har gjort, så det är lika bra att försöka få ned det på en gång. Har också suttit med julkorten ikväll så jag är snart klar. Bara adresserna är kvar. Känns bra! Som en sten som lyft lite från magtrakten.

Har också lyckats beta av några julklappar i dag som gör att pressen släpper lite till. Men det är ändå en del småsaker kvar. Jag är så jäkla dum - har liksom prestationsångest över mina "hemliga julklappar" till julklappsleken.. Vem som helst annars hade gått in i första bästa affäre och köpt fyra klappar á 100:-. Men inte jag. Jag tänker och funderar. Det ska passa alla. Det ska vara roligt. Det ska kännas som om det är värt 100:- osv osv osv. Ahh! Jag blir så trött på mig själv!

Och på torsdag är L och jag bjudna på fika efter jobbet. Det är en knytisvariant där alla ska ta med sig någon julfavorit. Det stod i inbjudan att Ica funkade bra också, men vad jag gör jag då? Jag hittar ett recept som jag bara måste testa! Riktigt när jag ska hinna med det har jag inte riktigt luskat ut ännu, men kanske innan jobbet på torsdag? Samtidigt vet jag att jag är dum. Dum mot mig själv som får stressa med ytterligare en sak.. Men kan ändå inte låta bli....

L är inne i en trilskig fas och imorgon vet i sjutton om tomten inte struntat i vårt hus för att lämna något till hennes paketkalender. Varje kväll så förvarnar jag när det är en liten stund till nattning och hon säger ok. När det sedan är dags så protesterar hon högljudt, varje gång. Idag skrek hon till mig och låtsasspottade mot mig så jag gick och "kastade" hennes DVD som hon ville titta på. Det är så tråkigt. Ungefär som varje morgon då hon absolut inte vill duscha, men när man sedan tvingar i henne i badkaret så får i knappt upp henne... Samtidigt som hon just nu är inne i en trotsfas så verkar hon vara inne i en separationsfas för hon blir så ledsen varje morgon är man lämnar henne på dagis. Eller som idag när J tog henne till dagis och hon klamrade sig fast vid mig hemma i hallen. Eller igårkväll när J skulle nattan henne och hon grät och skrek efter mamma. Ahh, då gör det ont i hjärtat och jag vill bara ta henne i min famn. Men tillbaka till trotset så funderar jag allvarligt på att inte ge henne någon paket imorgon på morgonen. Jag sa till henne att tomten inte kommer att ha varit här inatt så jag vet att det egentligen är det enda rätta. Jag kan ju alltid låtsas att tomten varit här under dagen när hon varit på dagis istället för att inte vara en allt för elak mamma... Nu ska jag iaf gå och hämta den där DVD:n som jag stoppade in under vasken.. och så ska jag fixa adresserna på julkortskuverten.

Gillar

Kommentarer

Louise,
Händelserika dagar 😊

Jag måste fixa julkorten imorgon, lagom sent...

Att ni orkar duscha henne på morgonen? Imponerande. Skulle aldrig falla mig in 😊 Barnen badar eller duschar 2 ggr var i veckan bara. Snårigt nog att få till det ibland tycker jag.

Jobbigt med trotset 😟 Tycker nog att du skall fullfölja "hotet" och inte ge paket alls imorgon. Då förstår hon ju att det är allvar och att man inte kan bete sig hur som helst utan konsekvenser.

Kram!
lollo71.wordpress.com
Oj. Här händer det saker.

Ni skulle bo på Island nu. Där har de 13 olika nissar. I stället för paketkalender ställer de en sko i fönstret i 13 dagar så alla nissarna kan lämna en paket på natten. Om man varit snäll får man paket men om man varit dum får man en potatis.
Tror du hon skulle bli glad om hon fick en potatis imorgon.

Önskar dig en ny frisk vinterdag imorgon.

kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491
Rebecca,
hej vännen!
Oj vad du har att göra, försök att inte stressa ut dig till jul.
Visst gör det ont i mammahjärtat när ens små blir så ledsna när man lämnar dom. Det kan göra ont hela dagen tills man hämtar dom igen. Igår hade vi en sådan dag pga en vikarie på dagis och jag kunde inte tänka på annat under hela dagen.
Hoppas du har en bra dag.
Kramar Rebecca
www.cheeky.nu