Tryffelpasta, söndagsmiddagsminnen & planering

Nämnde ju igår att vi käkade tryffelpasta, idag blev det något helt annat, som jag egentligen var sugen på att göra i söndags. Av någon anledning fick jag minnen av söndagsmiddagarna hos min gamlemormor och gamlemorfar där det ofta var helstekt kyckling, kokt potatis, sås och gelé. Blek riktigt sugen på det men har aldrig tyckt att jag fått till någon bra smak på kyckling i ugn. Men idag höll jag det enkelt och det blev saftigt och bra!

Kyckling, kokt potatis, morötter (som fått gå med i ugnen tillsammans med kycklingen) gräddsås & egen ättiksgurka kändes faktiskt som en riktigt söndagsmiddag - men funkade bra en helt vanlig tisdag :-)

Två väldigt olika rätter på två dagar och imorgon blir det fläskfilégryta & ris. Fick visst lite feeling när det gäller middagarna, annars tycker jag att det är noll inspiration när det kommer till vardagsmiddag.

Har du någon speciellt tanke när det kommer till planering av mat, eller blir det bara något du är sugen på?

Ibland är jag duktig och planerar några dagar, eller har mat från Hello Fresh - och det är sååå skönt! Men de flesta veckorna har jag inte mycket matplanering tyvärr. Denna veckan känns dock bra, nu skulle jag bara komma på någon bra fiskrätt till torsdag också så känner jag mig helnöjd :-D

Krämig tryffelpasta med svamp

4 port

400
g pasta – gärna färsk
350 g svamp - blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyfta
150 g ost - vällagrad, t ex präst- eller västerbottens-
2 msk smör
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl vispgrädde
1 tsk tryffelolja – vit

Ev grillad kyckling till

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.

Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och ­vitlök och låt fräsa ytterligare 2–3 min. Krydda med salt och ­peppar.

Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.

Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.

Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.

Gillar