Tuff helg för vår fyrbenta

Vår lilla Fluff har inte haft det så lätt i helgen!
Efter en promenad i Blekinge i fredags plockade jag 9 (nio!!) fästingar på henne! Bara en som satt sig och hon har fått en tablett så att alla fästingar som sätter sig på henne dör. De andra plockade jag när de kröp omkring - örk!

I lördags klippte J hennes klor och klippte tyvärr lite för nära pulpan på minst en tass, så det kom lite blod. Eller ganska mycket blod. Vi tog en lång pw och hoppades att det skulle sluta blöda under tiden, vilket det inte gjorde. Snarare stänkte det blod, blandat med regnvatten, så att både ben och mage var blodspräckliga...

Hemma fick hon ligga och vila efter långrundan innan J gav sig på att klippa bort päls på tassarna. Tankarna var att jag skulle klippa hela W i helgen, men det kom lite annat emellan.. Hur som helst såg W ganska modfälld ut när J ropade på henne med saxen i högsta hugg. Men snäll som hon är, kom hon fogligt och stod ut med att bli frisserad också. Men sedan var det min tur att ropa på henne... Och locka in henne i duschen. Då såg hon inte ut som världens lyckligaste hund precis :-)

Men sedan har hon fått vara i fred. Nu har vi bara trimningen kvar. Tur att hon inte vet det :-)

Gillar

Kommentarer

Michelle ,
Åh men stackarn men det finns jätte bra oljor som jag använder till min hund som gör att fästingarna lossnar på efter fem min och man behöver knappt dra med en pincett . Det lindrar även smärtan för hunden och rädslan
michellefrandell.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vår hund har fått Bravetco, så fästingarna dör direkt när de sätter sig, och sedan är de ju enkla att ta bort. Har en sån där penna med en liten ögla, supersmidigt!
nouw.com/popprinsessan
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Stackaren, vilken helg. Råkar också klippa för nära ibland när jag klipper mina marsvins klor, extra svårt på dom tassar med mörka klor då pulpan inte syns utan jag måste gå på känsla.
nouw.com/jossustravelpics
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ja, oj, det måste vara jättesvårt!
nouw.com/popprinsessan