Två sorters bullar

Idag har det bakats igen här. Hade bestämt mig för att göra lussebullar i långpanna - igen :-) men blev också sugen på att testa göra saffransbullar med vit choklad.


Jag har aldrig varit någon bullbakare - vet inte riktigt varför. En anledning är nog lite dåligt bak-självförtroende, att jag är rädd att bullarna ska bli torra. En annan är att vi aldrig har plats för bullar i frysen :-) Kladdkakor är liksom mer min grej!
Men nu har jag definitivt hittat två grymma recept och jag kommer att göra chokladbullarna måååånga gånger till! Yummie! Måste öva på hur jag ska göra för att inte bullarna ska bli så stora, ha ha! Receptet är från ica.se med ett par smärre modifieringar.


Saffransbullar med vit choklad
200 g smör
2 förp saffran
5 dl mjölk (3%)
50g jäst
2 dl socker
½ tsk salt
Ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
300g vit choklad
250g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
Topping
1 ägg
½ dl pärlsocker
Smält smöret med saffran. Tillsätt mjölken och värm degspadet till 37°C.
Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker och
salt. Arbeta in nästan allt vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller
10 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i två lika stora delar (för 30
st).
Kavla ut en del i taget till en storlek av ca 30x40 cm.
Fyllning: Hacka
chokladen fint med kniv eller riv grovt på rivjärn. Bred smöret över degen och
strö över choklad och socker. Rulla ihop och skär till 15 bullar. Lägg bullarna
på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med nästa deg.
Låt bullarna jäsa under bakduk 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Topping: Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda
bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.
Kommentarer
Jag gjorde Vickans recept idag och det blev så himla gott. Nu kommer du med ner gott jag måste göra ju 🙈
Mums mums med bullar jag måste göra i veckan 😊
Jag brukar inte heller baka bullar precis som du är kladdkaka min grej. Tror inte jag har det självförtroendet för bullar. Det verkar så svårt 😊
De bullarna är ju så goda 😊 Blev en positiv överraskning, men du tänkte till och la dom i formar, något jag ska göra nästa gång. 😊 Visst var det enkelt och så gott?
alltid bra med fler recept att testa, själv gör jag flätor och vill ha jättestora fina bullar men det är olika vad man gillar..härligt med bak ändå ibland och gott att äta
Men så gott det ser ut! Det gäller ju att hitta ett recept som funkar för en 😊
Dom ser aptitliga ut
Såg grymt gott ut, kanske kanske kanske att jag ändå måste baka saffransbullar... Kakorna har jag redan fått av mamma å svärmor, men bullar är ju aldrig fel, men jag gillar inte att behöva städa efter att jag bakat... Brukar bli kaos. Ha ha. Ha nu en fin vecka!
Saffran och vitchoklad gifter sig så himla bra.,Jag måste också baka nytt med saffran i veckan för här går det åt fika i massor
Oj, så gott! Vi testade att göra en mjuk saffranskaka med apelsinglasing, den blev galet god!