Två stora barn


Det gick toppenbra på dagis idag. Ja, jag kommer att fortsätta kalla det dagis, fast jag vet att det heter förskola. Jag kallar det inte dagis för att vara nedlåtande på något sätt, utan för att jag tycker att dagis låter mycket trevligare, inte så "allvarligt" som förskola.

R röjde runt och verkade redan hemmastadd, så det är bara att hoppas att det håller i sig så. Under tiden lärde L morfar att spela Kalaha, och jag undrar om inte hon vann eftersom han sa att hon haft lite egna regler.. ;-)

Eftermiddagen har vi spenderat på stranden med fina guddottern och hennes familj. L badade, barnen byggde sandslott, vi åt glass och lekte en stund på lekplatsen. Kvällen har L spenderat med granntjejer i en hemlig koja och R stod på huvudet i badkaret.... Medan J fyllde på vatten och pratade i telefon utanför badrummet, smet R in, klättrade upp på pallen bredvid, och uppenbarligen lutade sig över kanten tills det sa PLUMS! Han blev så klart rädd och ledsen, men en kort stund sedan så badade han - utan kläder - och det var inga problem.

Nu har vi alltså två stora barn i den här familjen. En som börjar på dagis, och en som leker med kompisar på fotbollsplanen i kvarteret!

Gillar

Kommentarer

Maria,
Skönt att allt gått bra på dagis! Och visst heter det dagis, håller fullständigt med dig 😊
Låter som en riktigt mysig eftermiddag!

kram kram
sagafia.se
Fnulan,
PACKAR... stressar,... JAAAA ska till Mellbystrand i morgon!! Kommer du???
www.bloggfamiljen.se/fnulan
Anne,
Åhhh!! En till som säger DAGIS! Jag älskar ordet och tycker det är betydligt bättre att använda när jag pratar med barn. Förskola är som du säger så allvarligt på nåt vis. Det passar liksom mycket bättre med dagis när man tänker på deras verksamhet. Utan att för den delen, precis som du säger, mena det nedlåtande. Tycker det är synd att ordet dagis har blivit ett "dåligt" ord.

Hur som verkar det som om våra skruttar diggar det! Det går fina fisken för Harry också. Jobb för mig på torsdag vilket känns gaaalet! 😊
anhavi.se
Tina,
Jag säger också DAGIS! Kommer att fortsätta med det också! Vad skönt att det gick så bra för lillprinsen idag! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Niehoff,
Jag säger också dagis 😊

Ystad Saltsjöbad är helt underbart! Jag skulle också vilja åka dit med min man och "fira" för SPA avdelningen är också väldig romantisk!

Kram!
www.blogger.com/profile/102069744724896415
Rebecca,
Hej!
Jag kallar det med dagis. Skönt att allt gått bra för stora killen idag.
ja visst är de stora. Denna sommaren har barnen vuxit lite extra fort tycker jag. Förra året fick man sitta på gården och vakta dom precis hela tiden men detta året har de sprungit med vänner på gården hela dagarna (med en del smygkoll från oss såklart).

Kram
www.cheeky.nu
Therese,
Tiden ruuusar fram, tycket ju nyss han kom till världen... Men skönt att det går bra, och du har helt rätt, dagis låter så mycket mer varmt och ombonat än förskola, men då min mamma jobbar där så är jag skadad och mer eller mindre hjärntvättad att det heter just förskola nu *fniss* Bamsiga kramar!!!
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Linda,
tycker det är så löjligt när folk ska påpeka att det minsann heter förskola och inte dagis, jag säger dagis, det har det alltid hetat, som du säger det är ju inte för att vara "dum" mot personalen man säger det.
Sen gör det allt lite förvirrat då det heter förskoleklass sen, säger man att någon får i förskolan misstolkas det ofta och dom tror dom går i förskoleklass, nä dagis heter det!:)
Skönt att det går så bra med inskolningen, Kramar
www.uppochnervandahuset.se
Caroline,
Hej! Kikar in från måndagslistan hos jennyn! Gillar tapeten jag ser i bakgrunden 😊
zodezo.se/blogg