Ute på äventyr i Shanghai

Insåg att blogspot är censurerat i Kina så det är därför jag inte kommer åt något. Lite trist, men jag är ju ganska van vid i-landsproblem :-)


Adressproblemet löste sig när jag kom på att jag hade alla adresser i min ifån ;-) Nice!!
Det blev marknad för L och mig igår. Trodde dock att taxichaffisen blåste mig när han släppte av mig utanför ett gigantiskt museum. Inga skyltar och ingen att fråga heller.. frågade en polis, visade honom visitkortet, men han kunde inte ett knyst engelska och viftade bara lite vagt i en riktning. Jag valde att gå i den riktningen och efter ett tag var det en kinesisk man som förmodligen tyckte att jag såg väldigt förvirrad ut, eller ett lämpligt offer, för han frågade "shopping?" och jag svarade honom. Sedan lämnade han oss inte utan pratade bara om t-shirts och handbags osv, men han visade oss iaf vägen. Han ville så klart att vi skulle gå med honom till en viss affär, vilket jag dock inte gjorde.

Det var en gigantisk marknad, inomhus, eller under jord och det var supervarmt och alla bara gastade hela tiden. "Lady this och lady that. Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för det när jag ändå inte shoppar något speciellt.. Men det var kul att ha något att göra :-) L och jag tog oss ut, inte på samma ställe som vi gått in, men jag tänkte att om vi bara letar oss ut till en väg ska vi nog kunna hitta en taxi. Så vi började promenera i en gigantisk park... Det tog ett bra tag innan vi fick tag i en taxi, men vi kom välbehållna hem till hotellet och gjorde oss fina inför bröllopet. Vilket är en helt annan historia och får ett eget inlägg :-)

Gillar

Kommentarer