Utmaning - min barndom

Nu är det dags för en ny utmaning á la Elina. Jag har betat av: mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner & min musik. Idag blir det min barndom!

Vart växte du upp?
I Bromölla, som väl nu är mest känt för Sanna Nielsen (fast hon kommer från Edenryd som ligger utanför Bromölla :-) ) Brömölla ligger vid gränsen mellan Skåne & Blekinge och jag bodde där med mina föräldrar tills jag gick i nian, då flyttade vi till Ljungbyhed, som ligger några mil från Helsingborg.

Vad var din favoriträtt?
Jag gillade inte sånt som andra barn brukar älska, köttfärssås eller pizza och sånt. Jag gillade inte ketchup. När mina föräldrar åt pizza, vilket inte var så ofta, så åt jag kanterna ha ha! Jag var väldigt kräsen när det kom till mat och åt nog mest köttbullar och pannkakor om jag fick välja. När jag blev lite äldre älskade jag mammas kasslergratäng med ris och champinjonstuvning - yummie!

Vad tyckte du om att göra?

Leka skola eller bibliotek(!), sjunga, rita, samla på bokmärken och suddgummin & leka med kompisar (bodde i radhus och det fanns alltid någon att leka med).

Vad var det tråkigaste du visste?

Som ensambarn med endast två äldre kusiner så var det en del kalas som inte var superroliga :-)

Bild lånad på random sida på internet

Hur brukade du fördriva tiden på en långresa med bilen?
Ha ha, det känns ju helt galet, men det har hänt så mycket i utvecklingen bara de senaste, OMG!!!!!!, 30 (!!!!) åren!!! Nu blev jag helt chockad själv när jag skrev det, ha ha, klart det har hänt saker på 30-40 år!! När jag var liten fanns det liksom inte så mycket att göra. Man kunde läsa, om man inte blev illamående som jag hade en tendens att bli, lyssna på freestyle eller spela små Nintendospel som jag tror hette Game & Watch. Typ Donkey Kong :-) Vi var faktiskt bättre på att inte göra någonting när vi 70-talister var små.

Vad skulle du bli när du blev stor?

Bibliotekarie eller veterinär. Blev uppenbarligen inget av det :-D Men brukade som sagt leka bibliotek, gjorde ett kartotek av gamla kortlekar och numrerade alla böcker.

Bjud på ett barndomsminne som gör dig varm inombords

Det är nog när mina föräldrar tog med mig till en farbror som de sa sig vara bekant med. Han hette Viking minns jag :-) Han hade en hund som precis fått valpar, och då var sååå söta! Då sa min pappa att jag skulle få välja en valp!!! Det var en långhårig kanintax som sov i min säng och blev hela 18 år. Ganska häftigt att han var med under hela min uppväxt!

Men jag måste också nämna när jag åkte till London för första gången med mina föräldrar. Tror att det var runt 1987 eller så. Jag minns fortfarande vad hotellet hette och till och med vårt rumsnummer!! Minns inga andra hotellrumsnummer jag bott på, haha, men jag gissar att det var för att jag präntade in det om jag skulle komma bort från mamma & pappa och för att jag gärna gick och hämtade nyckeln i receptionen :-)

På den resan köpte/fick jag faktiskt en freestyle :-) Och på tal om att vara kräsen med maten så var det första gången jag åt en hamburgare med något på. Första kvällen när vi kom dit gick vi till ett närliggande burgarställe, tror att det var Wendys, och pappa övertalade mig att ta lite dressing på burgaren. Säkert ost också :-D Och jag gillade den! Efter det fick jag för mig att jag bara gillade dressingen från Wendys, trots att jag nog inte smakat på något annat ställe, haha!

Gillar