Utmaning - min musik

Tisdag betyder en ny utmaning hos Elina och för första gången kan jag svara direkt samma dag!
Om ni vill kolla in tidigare utmaningar har det varit: mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp och senast mina vanor &rutiner

Idag är det ett tema som passar mig perfekt - eftetsom jag älskar musik!

Kan du spela något instrument?
Nej, det skulle jag inte säga. Jag går och tar lektioner för att lära mig spela keyboard och kan spela liiiite enligt noter, med eller utan ackord. Men det är betoning på lite :-) Jag hade gärna velat kunnat spela något för jag tycker att det är fantastiskt med människor som liksom bara kan höra en låt och sätta igång och plinka eller plonka lite.

Hur skulle du beskriva din musiksmak?
Väldigt blandad. Jag är all-lyssnare fast vist är jag mest pop & rock eller vad man ska säga. Jag kan gillar en låt med den artisten, men inte en annan.

Finns det någon typ av musik du inte gillar?

Ja, med risk för att låta gammal så är det ny rap, type Drake. Jag gillar melodi och refräng :-)

Har du någon låt som betyder mycket för dig?

Visst har jag låtar jag förknippar med tiden då J & jag träffades, när vi gifte oss, barnen döptes osv men jag har snarare låtar som jag lyssnar på för att bli glad eller peppad. Det kan vara allt ifrån Carola med Gatorna tillhör oss, Scream & Shout med Will.i.am & Britney Spears till Played-a-live med Safri Duo (som måste spelas jättehögt!!). Men det kan också vara en lugnare, mer oväntad låt, som Lightning crashes med Live. Älskar när det händer något i en låt, och att den inte bara går efter en mall. Som att den börjar väldigt lugnt och nästan akustiskt till att plötsligt explodera i styrka.

Brukar du sjunga med till musik?
Eh, JA! Popprinsessan you know :-) Älskar att sjunga! Älskar att det har smittat av sig till barnen och är så imponerad över hur snabbt de lär sig låttexter. Älskar att sjunga högt när jag kör bil ensam.

Vilka låtar lyssnar du mest på just nu?

Lyssnar på mycket blandat, så klart :-) Tycker att det görs väldigt mycket bra svensk musik just nu, det skrev jag om redan i maj. Men annat som jag lyssnar på just nu är tex:
Cold heart
med Elton Johan & Dualipa
My universe
med Coldplay & BTS
Take my breath
med The Weekend
Ed Sheerans Overpass graffiti och Visiting hours

Har du någon favoritlåt just nu?

Gillar