Utmaning - min träning

Som utlovat betar jag av ännu en av Elinas utmaning den här veckan. Denna gången handlar det om träning.

Tidigare har jag svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik, min barndom, min vinter, mina favoriter & mitt 2022.

Vad har du för vardagsmotion?
Eftersom jag har hund så blir det ett antal promenader per dag med den fyrbenta fluffiga.

Har du någon tidpunkt på dygnet du helst tränar?
Jag tränar gärna på morgonen, men det är mest för att det ska bli av. Det är mycker svårare för mig att motivera mig på eftermiddagen eller kvällen. Fattar inte dem som går och tränar vid 20 - det finns inte på kartan för mig!

Vad för typ av träning tycker du om att göra?
Jag gillar olika typer av cirkelträningar eller tabata. Sånt där man inte gör samma sak mer än någon minut och sedan byter.

Finns det någon form av träning du gärna skulle vilka testa och någon du helst avstår?
Jag har länge velat prova Zumba men inte vågat :-) Känner att jag är dålig på att dansa och att jag inte skulle hänga med, men tycker att det verkar fantastiskt kul. Fuldansar ju ofta med barnen i köket, haha! Spinning är inte min grej.

Vad tycker du är det viktigaste för att skapa en hållbar träningsrutin?

Jag verkar inte riktigt ha hittat det ännu, eftersom jag inte lyckas med en hållbar rutin.... Men det är nog egentligen att prioritera sig själv, att mina träningar är lika viktiga som sonens fotbollsträning osv. Och att inte ställa så höga krav på ´sig själv - lite är bättre än inget.

Kom igång ganska bra med träningen i december, köpte träningskort tillsammans med dottern osv. Men så fick dottern problem med vätska i knäet så hon kunde inte följa med och sedan blev det julledighet. Och sedan kom Covid i huset och ökad smittspridning i samhället, ja ni hör ju!! Det finns alltid något som kommer i vägen för min träning! Men nästa vecka är det jag som är tillbaka med försiktiga steg. Ville gärna skriva med buller & bång, men det är så typiskt mig att gå in för något stenhårt och sedan bli sjuk. Istället för att ta det lite lugnt och börja med små steg. Så på måndag står det nu träning i min kalender!

Gillar