Utmaning - min vår

Nu var det ett tag sedan jag gjorde någon utmaning, men nu har Elina kommit med en ny och denna gången hakar jag på utmaningen om våren.

Tidigare har jag svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik, min barndom, min vinter, mina favoriter, mitt 2022, min träning, mitt sovrum, mina filmer & serier, mina resor & mitt arbete.

Mars
var ganska trevligt vädermässigt så det blev en chock när april kom med snö. Är nöjd med snö i december/januari, iaf här nere i Skåne :-) Nu har vi haft en fin påskhelg med härligt vårväder- vilket jag tyvärr inte haft möjlighet att njuta av så mycket. Men snart så!

Vad har du sett för vårtecken hittills?
Knoppar och blommor. På kort tid har det mesta ploppat upp och det är verkligen en vårkänsla i naturen. Fåglarna kvittrar för fullt och igår klipptes gräset utanför jobbet och det spred sig en doft av nyklippt gräs.

Vad får du riktiga vårkänslor av?

Sooool! Att kunna strosa omkring utan tjock jacka, eller sitta utomhus och ta en fika eller äta mat. Doften av grill och fågelkvitter :-)

När tycker du det är dags att plocka undan vinterkläderna?

Så fort som möjligt haha! Fast jag vet ju att det kan växla en del i april så än så länge hänger jackorna kvar lättillgängliga. Fast jag har faktiskt tvättat undan alla vinterjackor så jag hoppas att vi inte ska behöva använda dem mer!

Har du något som du gör för att fira in våren?
Nej, det skulle jag inte säga. Har inga vårskrik i skogen, inga speciella dopp i havet eller rutiner att skippa strumpor.

Vad gillar du med våren?

Att människor blir mer sociala, att man kan hänga utomhus, äta lunchen ute på jobbet och kanske hinna få lite sol på näsan. Allt blir lite lättare när man inte behöva ha så tjocka eller mycket kläder på sig :-) Jag älskar ljuset, att det är ljust bakom gardinen när jag vaknar på morgonen & att jag slipper gå i mörker på kvällsrundan med den fyrbenta fluffiga. Och jag gillar att middagarna går från grytor & gratänger till grillat och mer grönsaker.

Tyvärr har vi inte fått upp vårt utebord på terrassen ännu, men jag hoppas att vi ska få upp det till helgen och att vädret håller i sig så att det kan bli lite häng där uppe!

Gillar