Utmaning - min vinter

Efter att ha haft en liten utmaningspaus är det nu dags för en ny av Elinas utmaningar. Efter att ha svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik och min barndom är det nu dags för min vinter!

Vad gillar du mest med vintern?
När det gäller vintern i Skåne så har vi så sällan snö, så då måste jag svara på alla ljus i decemberhusen. Alla stjärnor, ljusstakar och julgranar. Men om vi pratar om vinter i fjällen så är det snön och ljuset som det ger dagtid.

Vad uppskattar du inte lika mycket?

Slasket som vi ofta har i södra Sverige... När det inte är snöigt och vitt utan grått och blött..

Vad tycker du om att göra en riktig vinterdag?
Det beror på var jag befinner mig. Men hitta på något ute i snön, kanske åka pulka eller gå en promenad som avlsutas med fika på varm choklad och något gott att äta. För att sedan gå in och mysa i soffan med en massa tända ljus och en filt. Skönt att komma in i värmen när man varit ute en längre stund och förhoppningsvis varit lite aktiv också :-)

Har du något speciellt som du brukar äta/dricka när det är vinter?

Varm choklad :-) Julmust. Saffransbullar och pepparkakor fast det är nog mer juligt än vintrigt.

Vilket ytterplagg är ett måste för dig under vintern?
Tycker att det är ganska skönt med mössa!

När jag tänker efter är jag inte mycket för vintern här i Skåne. Gillar vintern i fjällen, men här hemma är det mer december jag gillar. Jag gillar tiden från advent fram till nyår. Sedan är jag oftast redo för våren igen :-)

Gillar