Utmaning - mina resor

Denna veckan har Elinas utmaning tema resor, viket passar ganska bra eftersom jag precis varit ute på en resa :-)

Tidigare har jag svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik, min barndom, min vinter, mina favoriter, mitt 2022, min träning, mitt sovrum. & mina filmer & serier.

Vilka länder har du besökt?
Oj, nu ska vi se om jag minns alla... Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Polen, England, Spanien, Frankrike, Grekland, Cypern, Bulgarien, Turkiet, Italien, Österrike, Förenade Arabemiraten (Dubai), Kina, Thailand, USA, Island (mellanlandat på flygplatsen), Holland (bytt tåg i Amsterdam). Tror att det var alla :-)

Hur reser du helst?
Alltså, det beror ju helt på vart jag ska resa. Flyg är väldigt smidigt då det går snabbt och till vissa länder finns ju inget alternativ. Men inom Sverige kan jag absolut tänka mig att resa med tåg om vi inte kör bil. Vi har pratat om bilresa i Europa någon gång och visst, det skulle vi väl kunna göra, men då gäller det att J ser själva resan också som "resan" och inte bara transporten :-)

Brukar du köpa paketresor eller sätter du ihop resan själv?
Det var länge sedan jag köpte en paketresa, men åkte på en del all inclusive när barnen var små. Det var så smidigt då, att kunna springa och hämta dricka eller glass när man ville. Men nackdelen är alla de där stora bufférestaurangerna, man satt liksom aldrig ner tillsammans allihopa, det var alltid någon som köade någonstans. Har aldrig varit på ett Bamseklubbenhotell eller Lollo & Bernie-varianten :-)

Har du någon resa som fäst sig lite djupare i minnet?

Har flera faktiskt, men en av min & J:s första resor till Thailand minns jag lite extra. Vi körde lite "backpacker-light" och flyttade runt ganska mycket. Minns att vi tog en nattfärja där vi låg på golvet uppradade bland massa thailändare som låg och drack Mekong halva natten :-) Tror att det var samma resa då J skulle pruta lite extra mycket på ett ställe och vi fick ett hotellrum som var så äckligt att jag stod och grät i duschen (under strömavbrott) för att det var så sunkigt, haha. Det blev bara en natt där...

En annan gång, tidigare, åkte jag med tjejerna från högskolan på en restresa till Cypern när vi hade lite tid över efter en kurs som vi blivit klara med tidigt. Det var dock i april och vädret var inte tipptopp om man säger så :-) Vi låg vid poolen med filtar från hotellrummet och slängde av oss filtarna så fort solen visade sig. Första dagen där när vi satt och var frustrerade över något, var det en fågel som bajsade på mig :-D

Vilken är den häftigaste upplevelsen du haft på en resa?
Svårt att välja även här, men när vi flög helikopter till Grand Canyon och åt frukost och drack champagne där nere i dalen (har faktiskt gjort det två gånger!) går inte att beskriva eller ens visa med foton, för det är helt magiskt! Eller när vi var på en David Guetta-spelning i Las Vegas, kastade i vår lilla kyckling-maskot i poolen och efter några timmar kom Chicken tillbakaguppande och jag fick hjälp att plocka upp den igen, haha!!!

Vilken är den konstigaste upplevelsen du haft på en resa?

Kanske när jag och min lilla vän J åkte för att hälsa på en vän som bodde tillfälligt i Marbella. Det var en helt galen resa och vi var tex på samma nattklubb som artisten Prince. Åkte på efterfest till en arabisk prins som hade disco i källaren där det stod personal på toaletten och räckte fram en handduk när man skulle torka händerna...

Vart är ditt drömresmål?
Jag skulle gärna vilja åka till Maldiverna, men det tror jag borde vara en resa utan barn. Det ser så fantastiskt ut! Och så skulle jag vilja uppleva Japan också, kanske Tokyo. Och något som jag velat väldigt länge är safari i Afrika för att se The big five. Fast jag skulle nog vara rädd mest hela tiden, haha!

Detta var en rolig utmaning och jag inser att jag har fått vara med om väldigt mycket! Jag gillar verkligen att resa och uppleva nya saker & ställen!

Gillar