Utmaning - mitt arbete

Denna veckan handlar Elinas utmaning om mitt arbete.

Tidigare har jag svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik, min barndom, min vinter, mina favoriter, mitt 2022, min träning, mitt sovrum, mina filmer & serier samt mina resor.
Ok, får se om ni blir klokare över vad jag gör om dagarna :-)

Vad arbetar du med idag?
Jag arbetar tillsammans med min man i hans/vårt företag. Han driver det och jag bara jobbar :-) Det är ett företag som tar fram och importerar produkter till fritidssektorn så som marinbranschen och campingbranschen - främst. Enkelt förklarat säljer vi saker som man kan behöva till båtar, husvagnar/bilar mm till affärer som säljer sånt. Vi säljer alltså inte främst till konsumenter, utan du kan hitta våra produkter på företag som Jula, Swedol, Kjell & co eller diverse husvagnsföretag eller marinhandlare. Det är allt ifrån tv till skruvar och kablar, eller campingstolar & grytor. Allt möjligt alltså!

Jag jobbar främst administrativt med ekonomi, fakturering, ser till att vi får in pengar för det vi säljer och att vi betalar för det vi köper :-) Jag är också lite av en inköpsassistent som ser till att vi får hem sakerna vi har beställt (främst från Asien) och översätter manualer mm. Men eftersom vi är ett ganska litet företag, eller är få anställda iaf, så gör alla allt som behövs, så jag kan lika gärna hjälpa till på lagret när det behövs.

Vad har du haft för jobb?
När det kommer till "riktigt" jobb har jag bara haft två jobb innan jag började jobba med J. Det första var på ett företag som utvecklade och ansvarade för system till morgontidningar för att de skulle kunna hantera annonser samt distribution och prenumerationer. Där var jag på teknisk support. Sedan blev jag erbjuden ett jobb på Telia, på utvecklingssidan. En tjänst som min kompis eg sökt men hon hade hunnit tacka ja till ett annat jobb när hon blev erbjuden tjänsten. Så då rekommenderade hon mig. Satt ensam i Helsingborg medan mina arbetskamrater satt utspridda i landet men mest i Stockholm. Det var ganska ensamt, även om jag satt i ett hus med massa andra Telianer.

Efter några år med den tjänsten blev jag erbjuden en annan tjänst inom Telia, som ansvarig för en leveransavdelning. Jag var inte fyllda 30 och hade ansvar för 30, mestadels kvinnor, i 50-årsåldern. Ingen lätt match alltså! Den första frågan jag fick när jag presenterades inför gruppen var: "Hur gammal är du och hur länge hade du tänkt stanna då?"...
Jag stannade tills L var några år. När jag kom tillbaka efter föräldraledigheten och insåg att man fortfarande jobbade med samma projekt, att det var så mycket "gubbar" som lyfte samma frågor om och om igen så kände jag mig nöjd. Gjorde en plus- & minuslista som resulterade i att jag sa upp mig och började jobba med J.

Finns det något arbete som du absolut inte skulle vilja ha?
Många! Men samtidigt vill jag vara tydlig med att om jag hade hamnat i en situation där jag var tvungen så hade jag nog gjort det mesta. Elina skrev om slamsugare och där går väl min gräns också tror jag :-) Men annars skulle jag faktiskt ha väldigt svårt att jobba inom vården tex. Jag uppskattar verkligen alla som klarar det!

Om du fick välja helt fritt, vad skulle du arbeta med då?

Oj, hmm... jag vet faktiskt inte riktigt. Det har varierat genom åren. Förut skulle jag ha svarat att jag ville jobba på ett magasin, en tidning alltså, eftersom jag gillar det där med att skriva och få ihop en helhet med bilder osv. Jag har också varit inne på spåret festfixare eller eventsamordnare. Men just nu vet jag faktiskt inte.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?
Chefen och kollegorna! Och nu har jag ju tur att jag har min man som "chef" och grymma kollegor! Har jag bara roliga/trevliga människor runt mig kan jag göra vilken arbetsuppgift som helst :-)

Och så lägger jag själv till en bonusfråga :-)

Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville bli bibliotekarie eller veterinär :-)
Älskade böcker och att läsa. När jag var riktigt liten så var det små fickor längst bak i låneböckerna med ett kort där det stod vem som hade lånat boket, ens lånekortsnummer. Då var det inget som scannades utan bibliotekarien tog ut kortet, skrev lånekortsnumret på det och satte det i ett kartotek för att biblioteket skulle hålla reda på vem som hade vilken bok :-) Jag gjorde ett eget kartotek av en kortlek och hade till mina egna böcker hemma när jag lekte bibliotekarie, haha!
Och veterinär ville jag bli för att jag älskade djur. Klassiskt. Kan inte ens klippa klorna på vår fyrbenta fluffiga så det skulle absolut inte vara något för mig idag!

Gillar