Utmaning - mitt hem

Jag fortsätter med Elinas utmaningar. Efter min garderob, min bokhylla & mitt kylskåp har turen nu kommit till mitt hem.

Hur bor du, och hur länge har du bott där?
Jag bor i en villa tillsammans med min familj. J & jag flyttade in här för 16 år sedan ganska exakt. Sista veckan i november och jag var gravid med L :-) Vi ska dock bara bo kvar här i 5 månader till innan vi packar ihop och och drar på nya äventyr!

Vilket är ditt favoritrum och varför?

Jag har funderat lite på den här frågan och har egentligen inget bra svar. Jag hänger nog mest i vardagsrummet när jag är ensam, men jag skulle inte säga att det är mitt favoritrum egentligen.

Om du skulle få ändra ett rum i ditt hem - vilket skulle det vara och hur skulle det se ut?
Eftersom vi är på väg att flytta härifrån så har jag inte de funderingarna. Men vi har ett extra rum, som genom åren kallats för "arbetsrummet", "skräprummet" & "skämsrummet" - ni vet ett sånt där rum där allt man inte vet var man ska göra av hamnar... Man ställer det där "så länge"... För första gången är det ett helt ok rum nu, eftersom vi ställde i ordning inför visningen av huset.. .

Om du får lägga till ett rum i ditt hem - vad skulle det vara för rum?
Ett dedikerat träningsrum :-)

Hur ser ditt drömboende ut?
Jag måste säga att jag älskar vårt sommarhus och är sååå nöjd med det!
Älskar läget, utsikten, våra gemensamma utrymmen, vårt sovrum och stora WIC med heltäckningsmatta, mitt bibliotek och köket med "köksön".

Hur tycker du att man skapar en hemtrevlig känsla?
Jag tycker om hem som är personliga. Att man ser vem som bor där liksom. Att någon som gillar inredning har små detaljer som speglar det intresset. Om någon är musiker får det gärna finnas ett instrument någonstans. Jag gillar att upptäcka nya saker när jag är hemma hos vänner och bekanta. En liten figur i en bokhylla, en intressant bok på ett bord, en fin tavla osv.

Jag gillar när det är enhetligt med färger, men kan ändå uppskatta att komma hem till någon som inte alls har det så. Det är mer känslan i rummen som avgör. Det får inte vara för stelt, det ska inte kännas som en inredningsbutik utan man ska kunna känna att man kan sitta i möblerna utan att vara orolig för att smutsa ner :-) Och jag gillar när det finns musik i bakgrunden, är rent och luktar gott, haha!

Gillar du ditt hem?

Gillar