Utmaning - mitt sovrum

Fortsätter med Elinas utmaningar och går in i mitt sovrum :-)

Tidigare har jag svarat på mitt hem, min garderob, min bokhylla, mitt kylskåp, mina vanor &rutiner, min musik, min barndom, min vinter, mina favoriter, mitt 2022 & min träning.

Utsikten från vårt sovrum på Solsidan

Vad tycker du är viktigt i ett sovrum för att du ska sova bra?
En bekväm kudde, att det är tyst och mörkt. Jag har börjat ha med mig en egen kudde när jag ska sova borta för att vara säker på att jag får åtminstone en bra kudde :-) Jag uppskattar också när det är mörkt i rummet och sover tex riktigt bra på Solsidan där vi har ordentliga mörkläggningsgardiner. Jag kan inte sova om det är ljud som tickande klockor, droppande element eller snarkande familjemedlemmar :-)

Vad finns alltid i/på ditt nattduksbord?

Böcker :-) Och mobilen som jag använder som alarm samt oftast någon form av lypsyl eller Helosan samt näsdukar.

Hur brukar din sömn vara?

Lätt. Jag vaknar av minsta lilla ljud. När vi hade vår förra hund kunde jag vakna när jag hörde att hon skulle kräkas på bottenplan. Jag hann oftast ner, öppnade ytterdörren och fick ut henne innan det var för sent :-) Jag vaknar alltid om något av barnen skulle gå upp mitt i natten eller om det är något annat som låter.

Sängar på Ystad Saltsjöbad & Hotell Tylösand

Hur brukar det fungera för dig att sova borta?
Jag har inga problem att sova borta i sig, men jag sover oroligt och vaknar mycket. Det är likadant om vi har nattgäster. Det är någon inre stress att jag ska sova länge och att alla andra ska vara vakna och bara vänta, typ. Det är som om jag inte kan slappna av riktigt. Sover jag på hotell så är det oftast ljud som väcker mig.

Vattendelaren - TV i sovrummet eller inte?

Förut hade vi tv i sovrummet, men vi tittade väldigt sällan på den. J slog på den ibland när han la sig innan mig, men då hade jag så svårt att somna när den sedan var på. Mitt svar är nej, ingen tv i sovrummet. Om jag vill titta på något när jag lagt mig tittar jag på min iPad.

Dessa bunk beds är i några vänners vänners hus i Cap Cod och vi hade förmånen att hälsa på där för några år sedan. Tycker att det är en rolig lösning när man ska dela rum, som i detta fallet ett gäng kids. Man sover i samma rum, men ändå för sig själv liksom :-)

Gillar